Кисилин: в селі відбулась масштабна толока

25 Квітня 2019, 16:00
3240

Дбати про благоустрій вже стало доброю традицією в багатьох населених пунктах району. Проявляючи ініціативу, люди спільними зусиллями наводять порядок на своїх територіях.

Толоку нещодавно організували і в Кисилині. До цієї акції долучились школярі, бібліотекар Ганна Базюк, завідуючий клубом Павло Ляшук, завгосп школи Сергій Лошик, лісничий Віктор Таровський та чимало інших місцевих жителів на чолі з сільським старостою Галиною Віннік.

1

Робота в селі кипіла півдня… Насамперед селяни провели прибирання на більшості сільських вулиць. Також вони подбали про чистоту зони відпочинку, яка облаштована біля місцевої водойми (там, до речі, нерідко проводять час і туристи з інших районів). Марафет наведено й на дитячому майданчику. Загалом ентузіасти вивезли аж дві підводи сміття. Як зауважує Галина Віннік, люди в селі свідомі і легкі на підйом, усі добре потрудилися і результат того вартий.

Та на досягнутому кисилинці не зупинились. Вже наступного дня кілька десятків небайдужих було задіяно до благоустрою сільського кладовища (подібні прибирання на цвинтарі проводяться тричі на рік). Цього разу там не тільки позагрібали листя, а й з допомогою луцької фірми-підрядника зрізали 11 старих дерев. Гілля було вирішено віддали на дрова фельдшерсько-акушерському пункту, сільській раді, а також одиноким та малозабезпеченим жителям.

Подібний суботник відбувся також в Твердинях – там згуртовував людей Ігор Іщук, депутат Затурцівської сільської ради ОТГ.

Нагадаємо, що нещодавно організували толоку у Затурцівській школі-інтернаті, у Губині та у Локачинському ліцеї.

Павло КОСТЮЧКО

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024