У Локачах вшанували пам'ять усіх загиблих за Україну

09 Травня 2019, 12:31
1950

У Локачах панахиду за загиблими у роки Другої світової війни та під час боїв на сході України відправили настоятель Свято-Преображенського храму отець Ігор (Дружинець) та настоятель Свято-Миколаївського храму отець Анатолій (Собуцький).

Четвертий рік поспіль Україна долучається до європейської традиції вшанування всіх, хто воював та загинув під час Другої світової війни, – повідомляє сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

8 травня у молитвах згадали всіх, хто поліг у 1939 — 45 роках: мирних жителів, військовополонених, остарбайтерів, в’язнів концтаборів, загибле єврейське населення і українців, які воювали за самостійну державу, солдатів у лавах Червоної Армії і в лавах союзників по Антигітлерівській коаліції: у польській, канадській, американській армії.

Загиблих від радянських каральних органів та СМЕРШу – усіх, хто поліг за свободу і незалежність Батьківщини Пам’ятні заходи продовжив мітинг-реквієм та покладання квітів до Вічного вогню за участю представників влади, родин ветеранів, учнівської та студентської молоді, представників політичних партій та громадських організацій, мешканців селища.

До присутніх звернулись голова райдержадміністрації Віктор Дудечко, голова районної ради Володимир Мазурок.

Не щезає в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу, кровоточить свіжа рана, завдана нині Україні ворогом. Тому по-особливому цього дня звучало гасло «Пам’ятаємо і перемагаємо!».

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять воїнів і мирних громадян, які загинули на полях війни, ветеранів, котрі не дожили до сьогоднішнього дня, усіх жертв Другої світової війни та патріотів, які віддали своє життя за Україну протягом 2014-2019 років.

Учасники мітингу поклали квіти на гранітні плити меморіального комплексу, де закарбовано імена загиблих воїнів.







 

Коментарі
09 Травня 2019, 20:31
Вшанували і героїв і загиблих від СМЕРШ-у. Тобто, нацистських шпигунів і карателів.
10 Травня 2019, 03:09
Питання до влади: "чому не запалили вічний вогонь на меморіалі слави?"
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024