Війницька ОТГ: які баталії розгорнулись навколо мисливських угідь

16 Серпня 2019, 19:21
3870

У районі є чимало сотень гектарів землі, де мисливці – місцеві і заїжджі, можуть у визначені періоди відстрілювати дичину. Для цього достатньо мати відповідні дозвільні документи, ну і, звісно, дотримуватись правил полювання, передбачених законом.

Але як бути, задається питанням наш читач, коли нічого не порушуєш, а тебе у рідному ж селі зухвало проганяють з тих місць, де раніше безперешкодно полював?

Зокрема, про такий прикрий інцидент, який трапився у селі Війниця, нещодавно розповів місцевий житель Руслан Костанович. Як і багато інших наших краян, він є членом Локачинської районної організації «Українського товариства мисливців і рибалок». Маючи усі необхідні документи й дозволи, Руслан Миколайович звик проводити час із рушницею на навколишніх угіддях. Тож дуже обурився, коли торік восени єгер ПП «Ольвіта», яке здійснює свою діяльність у нашому районі (має в оренді лісові масиви), мало не пальцем вказав, де чоловіку можна полювати, а де – ні. Хоча, зі слів співрозмовника, такого права він не мав, адже ці території згаданому підприємству не належать.

Аби надалі уникнути подібних прикростей, наприкінці січня мисливці з навколишніх сіл (Губина, Війниці, Молчанова, Павлович), зібравши 29 підписів, направили колективне звернення до голови Війницької сільської ради. В ньому просили погодити полювання на земельних ділянках, яких є розпорядником дана сільська рада, а саме землях резерву, запасу, невитребуваних (нерозподілених) земельних частках (паях). Депутати звернення одноголосно підтримали, погодивши полювання терміном на 25 років.

І усе, нібито, стало на свої місця. Та здивуванню мисливців не було меж, коли довідалися, що у липні Війницька сільрада ОТГ дала «зелене світло» й «Ольвіті», задовольнивши на сесії від них аналогічне звернення. Представники районної організації «Українського товариства мисливців і рибалок» на чолі з його керівником Віталієм Паламарчуком сумніваються у правомірності таких дій, адже попереднього рішення ніхто не скасовував. Аби детальніше розібратись у цій ситуації, ми звернулись за коментарями до голови Війницької сільської ради Сергія Вербицького, без чийого підпису жодне з цих рішень не мало б законної сили.

Сергій Олександрович пояснює:

«Звернення від ПП «Ольвіта» надійшло 24 липня у день проведення сесії. Депутати включили його до розгляду. Обговорюючи питання, основним аргументом «за» було те, що чому, погодивши одним, не можна полювати іншим? Адже ці поля – це землі резерву, запасу, невитребувані (нерозподілені) земельні частки (паї), орендарями та власниками яких є організації, установи і громадяни».

Щоб рішення набрало чинності, і одним, і іншим необхідно отримати ще ряд погоджень як з області, так і з Києва. До слова, мисливці вже отримали погодження від орендарів земель резерву, запасу, невитребуваних (нерозподілених) земельних часток (паїв), де планується полювання. Проте найбільше найбільше їх цікавить питання: чому депутати Війницької сільської ради прийняли рішення на користь «Ольвіти», адже законних підстав для цього не було, не скасувавши попереднього?. Щоб з’ясувати це – адресували голові ОТГ Сергію Вербицькому чергове звернення. Редакція слідкуватиме за розглядом цього спірного питання, щоб поінформувати: хто ж таки відстрілюватиме дичину на даних землях – місцеві мисливці чи ПП «Ольвіта»?

Павло КОСТЮЧКО

Коментарі
16 Серпня 2019, 23:08
Це щоб зіштовхнути лобами людей? Хай там в полі сваряться, а ми "білі й пухнасті"?
16 Серпня 2019, 23:11
Потрібно написати скаргу в прокуратуру, щоб розібрались, як може бути два рішення на один об'єкт.
22 Серпня 2019, 00:25
Звичайно, якщо вже є одне рішення, то другого аж ніяк не може бути на це саме угіддя. Просто депутати Війницької ОТГ не компетентні в таких питаннях . Там більшість фермерів, а не юристів. Як я зрозумів це питання спірне. А всі спірні питання вирішує суд.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024