Локачинські рятувальники нагадали про безпеку під час святкування Незалежності України

22 Серпня 2019, 12:00
1088

Невдовзі відбудеться святкування 28-ї річниці Незалежності України. У цей святковий день люди будуть брати участь у масових заходах, відпочиватимуть на природі.

Практика засвідчує: у такі святкові дні зростає ризик виникнення пожеж та надзвичайних подій, – інформує Локачинський РС УДСНС.

Щоб запобігти загибелі та травмуванню людей, не допустити пожеж в екосистемах, на відкритих територіях та у побуті Локачинський районний сектор Управління ДСНС України у Волинській області закликає дотримуватися вимог безпеки. Зокрема:

  • У місцях проведення масового культурно-видовищного заходу не прагніть потрапити в найбільш щільне скупчення людей на обмеженому просторі. Якщо вам доведеться зіткнутися з порушенням правил пожежної безпеки та громадського порядку, найбезпечніше буде залишити цей захід. Не наближайтеся до груп осіб, які поводяться агресивно. Заздалегідь вивчіть шляхи можливої евакуації при відвідуванні місць масового скупчення людей.
  • Будьте обережними з вогнем під час перебування на території лісових насаджень. Варто пам’ятати, що відпочивати у лісі дозволено у межах рекреаційних зон, а в`їзд на територію лісових масивів на будь-якому виді транспорту категорично заборонений у пожежонебезпечний період.
  • Обирайте для відпочинку на воді спеціально облаштовані місця, де функціонують рятувальні пости, дотримуйтеся правил безпеки під час купання.
  • Обмежте вживання спиртних напоїв під час участі у святкових заходах, а особливо під час відпочинку.
  • Не залишайте дітей без нагляду.
  • Натрапивши на підозрілий предмет, схожий на вибухонебезпечний, за жодних обставин не зачіпайте його, а негайно телефонуйте на «101» або «102».

Якщо ви помітили пожежу або іншу надзвичайну ситуацію, повідомте про це службу порятунку за номером «101». Безпечного святкування!

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024