У Локачинському Будинку школяра створили квітковий килим

27 Вересня 2019, 10:06
2071

Червоно-оранжевими чорнобривцями, золотистими соняшниками, айстрами купчастими та іншою квітковою красою віднедавна звеселів двір районного Будинку школяра зі сторони парку.

Працівники закладу разом із вихованцями ще й вічнозелені ялини, туї, ялівці, кедри висадили на межі своєї території, – пише журналістка Людмила Мельничук Богута.

«Саджанці привезли наші діти – члени гуртка «Шкільне лісництво», що діє на базі Губинської школи. В цьому році Будинку школяра виповнюється 60. Тож хочемо, щоб гарно і затишно у нас було», – розповідає Леся Войчук, директорка закладу.

1

У те, що квіти можуть цвісти на задньому дворі Будинку школяра, на перший погляд, і не вірилось, адже це місце завжди облогувало. Проте, як гуртківці, так і викладачі були впевнені, що спільними зусиллями можна таки досягти бажаного результату.

Читайте також: Вихованець районного будинку школяра виборов друге місце на обласному конкурсі.

«Аби підготувати місце для клумб, нам довелось спочатку вивезти будівельне сміття, що залишилось після перекриття даху, позасипати рови та ями. А скільки сил вартувало, щоб цей пустир перекопати… Без чоловічих рук тут не обійшлося б. Добре, що Микола Поляков – майстер з гончарства, усю найважчу роботу взяв на себе», – розповідає керівниця літературної студії «Локація» Валентина Штинько.

1

За словами Лесі Войчук, на заплановану під квітники площу хотіли завезти щонайменше 4 машини чорнозему. Але вдалося «збагатитися» лише однією (керівництво місцевого комунгоспу посприяло). Відтак, створили дві клумби, до яких невдовзі від обійстя любительки квітів Валентини Штинько «перекочувала» значна частина її розмаїтої краси, як-от: міні хости, бадани, заячі вушка, тюльпани, іриси, солітери, геліопсиси, молодило, ясколка, барвінок… А ще найближчим часом, з легкої руки пані Валентини, біля ялиночок мають поселитися проліски, аби дарувати свою красу ранньою весною.

Нагадаємо: Локачани здобули призові місця на обласному зльоті учнівських лісництв.

«Ми тут зараз виношуємо ще один дуже цікавий задум: створити жовто-блакитну клумбу. Можливо, спробуємо поєднати низькорослі соняшники та агератум», – планує Валентина Штинько.

З розповідей викладачів дізналась і про те, що спочатку квітник мав бути у формі палітри, а лавочка біля нього – у вигляді пензля. Проте на здійснення таких планів потрібні кошти, яких зараз нема. Отож, це просто питання часу.

1

«Завдяки спільним зусиллям гуртківців та педколективу, на наших клумбах нині закладено «позитивну квіткову міну», яка вибухне своїм цвітінням, щойно розтане сніг. А оскільки висадили квіти різних термінів цвітіння, то очікуємо, що барвистий килим біля Будинку школяра стелитиметься майже цілорічно. І це неабияк радує», – підсумовує Леся Войчук.

1

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Фото автора

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024