У Локачах організували годину патріотизму «Гідні бути українцями»

22 Листопада 2019, 12:18
1588

У центральній районній бібліотеці пройшла година патріотизму «Гідні бути українцями», присвячена 6 річниці Революції Гідності, Героям Майдану, пам’яті усіх тих, хто загинув за волю України.  

Захід провели 21 листопада, – інформує Локачинська центральна районна бібліотека.

Під давню лемківську пісню «Плине кача по Тисині», яка стала тугою, смутком душі всього українського народу, жалобним Гімном України, присутні пом’янули всіх загиблих за волю України, а представники влади голова районної державної адміністрації Віктор Дудечко, голова районної ради Володимир  Мазурок, перша заступниця голови РДА Наталія Сафронова та Локачинський районний військовий комісар підполковник Олександр Полянко і учасник Майдану Сергій Лінник в знак поваги і пам’яті поклали біля фотостенда «Україна понад усе» квіти та запалили свічки.

Читайте також: у Локачах презентували книгу «Волинський небесний батальйон».

Ведучі Ганна Марчак та Анатолій Гніровський розповіли про ті криваві події на Майдані і запросили усіх учасників повернутися в минуле, в листопад 2013 року і пригадати, як це було.

У виконанні вокальної групи районного будинку культури лунали патріотичні пісні про Майдан та Небесну Сотню.

Нагадаємо: для локачинських дітей організували мовознавчий турнір.

Під час години патріотизму демонструвались відео «Майдан 1 грудня 2013 року», «Реквієм Небесна Сотня». Учасники заходу ознайомилися з книжковою виставкою-інсталяцією «Україна – країна гідності і свободи».

Читайте також: Локачанам створили справжній осінній книгопад.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024