Як відбувалося святкування ювілею Локачинського Будинку школяра

03 Січня 2020, 15:30
2667

У Локачах відбулась концертна програма під назвою «60 зірочок на небосхилі Будинку школяра», яку приурочили шестидесятиріччю діяльності Локачинського районного Будинку школяра.

Висловити найщиріші вітання з нагоди славного ювілею прийшли майже усі, хто творив його історію. Про це пише журналістка Людмила Мельничук Богута.

А зала районного будинку культури заледве вмістила бажаючих розділити радість свята. Адже роками перевірено: усі творчі напрацювання БШ є надзвичайними, талантів – як в небі зірочок, і сяють вони завжди по-особливому.

Оберемки позитиву глядачі отримали вже в перші хвилини програми, коли учасники ансамблів «Соняшник», «Цвітень», «Зернятко», «Радість» (керівниці Інна Ковальчук та Надія Бугайчук) представили музично-хореографічну композицію «Давай запалимо зірки». Творчий потенціал артистичної дітвори заполонив серця присутніх, тож щедро нагородили їх аплодисментами.

Не менш бурхливо наступної миті зустрічали і гостю ювілею – Оксану Курбай-Буц, яка впродовж дев’яти років відкривала творчі вечори Будинку школяра у складі гурту «Веселі музики» (керівник Михайло Костючко) та як солістка класу вокалу «Такт» (керівник Василь Костючко). У її виконанні почули чудові пісні «Соловей щебече» та «Дівоча туга».

Зворушливими творчими дарунками порадували випускники класу вокалу Василя Костючка Вадим Мельничук та Олександр Хімічук. Лунало вітання і з вуст колишнього культорганізатора Будинку школяра, а сьогодні – начальника сектору культури Локачинської райдержадміністрації Руслана Дудіка, який для дарунка обрав одну із своїх авторських пісенних композицій.

Неперевершеним сюрпризом на святі були музичні номери: «Чардаш» від Михайла та Василя Костючків – керівників гуртків Будинку школяра, пісень «Осінь» у виконанні Сергія Стасюка та «Ой, не світи місяченьку» від неодноразової переможниці обласних, призерки Всеукраїнських пісенних конкурсів Богдани Крутій, а також талановитих майстрів сцени – працівників районного будинку культури.

На день народження Будинку школяра приїхав і викладач дитячої музичної школи зі Львівщини Руслан Малишко, який у далекі 90-ті допомагав у проведенні районних фестивалів сучасної української пісні «Юні голоси».

Особливе місце серед зичень гостя з нагоди ювілею зайняли слова захоплення організаторськими здібностями директорки Лесі Войчук. Адже, як сказав, «бути керівником важко, бути керівником творчих людей – ще важче, а Леся Йосипівна з цією роллю вже стільки літ та ще й як справляється!».

Свій яскравий подарунковий виступ у літопис позашкільного закладу вписали і вихованці Василя Костючка – незмінний дует 2005-2009 років у складі Андрія Пельца та Юрія Семченкова та учасниці групи «Арабески» Інни ГринюкАльона Янчук, Олена Луцюк та Вікторія Батрашкіна з піснею і танцем «А ми удвох». Масу емоцій у шанувальників прекрасного викликала також пісенна композиція «Попурі про маму». Її виконали учасники першого складу ансамблю «Соняшник» (2010-2015 роки, керівниця Інна Гринюк): Юлія Коваленко, Анастасія Турелик, Марія Дячук, Ірина Ящук, Юлія Рябчун, Любава Бордун та Діана Сафронова.

Фольклорно-етнографічний ансамбль «Загорівчанка», що діє на базі Старозагорівської загальноосвітньої школи (керівник Василь Бугайчук), відтворюючи на сцені традиції та обряди своїх дідів-прадідів, дав можливість присутнім ще раз пересвідчитись, що квітучий сад творчості Будинку школяра просто ряснить талантами.

Не обійшлося на святі і без танців: запальний джайв Романа Полякова та Наталії Собчук – вихованців клубу спортивного танцю «Респект денслайф», надали святу пікантності та вишуканості.

Неймовірними зірками на ювілеї були вихованці нашого ювіляра, які зовсім нещодавно випурхнули з його творчого гніздечка. Це – Марина Мельничук, Влад Вільчинський, Павло Уляницький, Настя Новосад, Анастасія Турелик. Душевними виступами зачарував публіку незрівнянний етно-гурт «Мотанка» у складі Богдани Крутій, Марини Мельничук та Іванни Іванчук (керівниця Інна Ковальчук).

Насичена концертна програма цього дня збагатилась виступом запрошеної скрипальки Наталії Горщаль, що додало святу ще більше яскравих відтінків.

Усім, хто показав свої таланти на сцені, а також педагогам різних поколінь, які залишили у Будинку школяра часточки своїх сердець, ведучі Діана Фордюк та Максим Томчук, Ірина Нерода та Віталій Ящук, Влада Самчук та Адріан Ящук, Ірина Андрусик та Руслан Дудік вручили іменні фотоколажі та креативні сувеніри.


 

В свою чергу подарунки та вітання з нагоди 60-річчя працівники творчого позашкільного закладу та їх вихованці приймали від депутата облради Михайла Скопюка, голови райдержадміністрації Віктора Дудечка, голови районної ради Володимира Мазурка, начальника відділу освіти, молоді та спорту РДА Олексія Комара, методистки районного методичного кабінету відділу освіти молоді та спорту РДА Мирослави Макаревич, директорки дитячої музичної школи Ольги Кревської, директорки ОНЗ «НВК «Локачинська ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» Оксани Сахарчук, начальниці гуманітарного відділу Війницької ОТГ Оксани Дмитрук, колишнього керівника гуртка Сергія Андрійчука.

Від батьків вихованців БШ слова подяки, шани та поваги звучали з вуст Оксани Крутій. Приємними митями у цей дарований творчістю день було вручення педагогам Грамот і Подяк.

Чудово, що 60 зірочок, запалених на небосхилі Будинку школяра, сяють у серцях не одного покоління добрими справами, таланти розквітають щоразу яскравіше. І цієї потужної енергії, без сумніву, вистачить ще не на один десяток літ. Бо сьогоднішній ювіляр – незмінний острівець творчості, дім, що впевнено дивиться в майбутнє.

Людмила МЕЛЬНИЧУК

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024