На народному віче в Локачах зібралося понад пів сотні людей з різних куточків району

08 Лютого 2020, 13:07
5175

З приходом нової влади в Україні відбувається чимало законодавчих та кадрових змін. Вони не завжди подобаються громадянам, що призводить до критики та протестів.

Так, першого лютого в Локачах з ініціативи районної спілки учасників АТО і Локачинської районної організації ВО «Свобода» відбулося народне віче проти реваншу «регіоналів» та продажу української землі.

1

Під стінами райдержадміністрації зібралося понад пів сотні людей різного віку та статусу. Серед них були представники опозиційних політичних сил, депутати районної ради, учасники антитерористичної операції, фермери та одноосібні сільгоспвиробники. Ще до офіційного початку заходу присутні між собою жваво обговорювали політичну ситуацію в країні, вказуючи на слабкі сторони в роботі «слуг народу».

1

Про мету цієї зустрічі розповів житель села Новий Загорів Ростислав Остапчук, якому доручили бути ведучим народного віче. Зокрема, Остапчук зазначив, що, по-перше, представники національно-патріотичної громадськості району обурені можливим призначення головою райдержадміністрації Василя Бакуна. А, по-друге, – виступають проти «просування» закону щодо продажу землі.


Власне, небайдужі жителі з різних куточків району і зібралися тут, щоб публічно висловити своє невдоволення такими перспективами. Про неприпустимість призначення Василя Бакуна на вказану посаду говорив голова районної спілки учасників АТО Володимир Макаревич. Зокрема чоловік наголосив, що керівні крісла повинні займати істинні патріоти.

1

Емоційним був виступ й заступника голови Волинської «Свободи», депутата обласної ради Олександра Пирожика, який також спеціально прибув до Локач. З його слів, сьогодні в області відбуваються процеси реваншу контрреволюції Гідності, а з призначенням на посаду голови Волинської ОДА Юрія Погуляйка в її стіни вселяється «русскій мір».

1

«Маємо тим процесам активно протистояти. Останні акції протесту проти недопущення продажу української землі показали, що вуличні акції протесту сьогодні – чи не єдиний дієвий механізм, якого ця Зе-влада боїться. Під натиском вулиці вона відступає. Тож, якщо не хочемо втратити Україну – маємо це зрозуміти і змушувати владу не вчиняти дій, які суперечать національним інтересам країни», – наголосив у своєму виступі Олександр Пирожик.

Голова Волинської обласної асоціації фермерів Руслан Хомич, розповідаючи про законодавчі нюанси та потенційні небезпеки ринку землі, закликав місцевих сільгоспвиробників не бути байдужими і долучатись до протестних акцій. Висловив сподівання, що патріотичні сили таки не дозволять «з молотка» розпродувати українську землю закордонним інвесторам і фермер Петро Камельчук.

Наостанок учасники віче прийняли резолюції, в яких виклали свої вимоги до центральних органів влади з порушених у виступах питань.

2

Читайте також: У Локачах відбудеться народне віче.

Павло КОСТЮЧКО

 Фото автора

Коментарі
09 Лютого 2020, 03:09
інформація для прихильників Свободи https://m.youtube.com/watch?v=Oh4e_zewLFM
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024