У Локачинському районі відбудеться командно-штабне навчання

23 Лютого 2020, 10:27
854

На території Локачинського району проходитиме командно-штабне навчання, на якому відпрацьовуватимуть дії органів управління та сил цивільного захисту ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту.

Навчання проводитимуть відповідно до Регіонального плану основних заходів цивільного захисту на 2020 рік 25-26 лютого. Про це повідомляють у Локачинській райдержадміністрації

Навчання потрібні, аби відреагувати разі виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного характеру в умовах мирного часу та особливого періоду, зокрема. організація прийняття евакуйованого населення та приведення ланки у вищу ступінь готовності.

Основна мета заходу – поглиблення теоретичних знань та набуття практики керівним складом і фахівцями органів виконавчої влади, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів цивільного захисту, у приведені підпорядкованих органів управління і сил в готовність до дій за призначенням та управління ними в різних режимах функціонування ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Локачинського району.

Важливим елементом командно-штабних навчань є відпрацювання злагодженості, оперативності у роботі та взаємодії між органами управління та силами цивільного захисту під час організації, проведення заходів із захисту населення, територій у разі загрози, виникнення надзвичайних ситуацій реагування на них, ліквідації їх наслідків у мирний час та особливий період.

Передбачається визначити рівень готовності органів управління та сил ланки територіальної підсистеми ЄДСЦЗ до ліквідації наслідків НС техногенного та природного характеру, оцінити роботу керівного складу ланки територіальної підсистеми ЄДСЦЗ і штабу з ліквідації НС щодо організації ліквідації наслідків НС (аварії техногенного характеру), а також дослідити проблемні питання, які можуть призвести до зниження рівня готовності, проаналізувати причин їх виникнення та визначити шляхи вирішення.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024