Локачинський правоохоронець розповів, як уберегтися від грабіжників

15 Березня 2020, 11:36
2013

На Локачинщині найрозповсюдженішими злочинами лишаються крадіжки.

Як розповідає начальник сектору кримінальної поліції Сергій Луцюк, виявити грабіжників за гарячими слідами локачинським правоохоронцям вдається вкрай рідко, оскільки потерпілі повідомляють про зникле майно не відразу, а через годину-дві.

Сергій Луцюк констатує, що найчастіше злочинці, проникнувши у чиєсь житло, посягають на готівкові кошти, різні коштовності, ювелірні вироби, або крадуть прямо з-під носа у власників сільськогосподарську продукцію. Підозрюваними у скоєні подібних злочинів не рідко стають громадяни ромської національності. Вони, зазвичай, пересуваються групами та вміють вводити в оману людей, а особливо – довірливих пенсіонерів.

Читайте також: Локачанин може провести сім років за ґратами через незаконне зберігання боєприпасів.

Отож, як радять правоохоронці, побачивши у своєму населеному пункті циганів, намагайтесь уникати будь-яких розмов з ними, а краще відразу повідомте про це працівників поліції.

«Слід завжди зачиняти вхідні двері, а за тривалої відсутності родини вдома – просити сусідів чи знайомих приглянути за помешканням, звертати увагу на надійність та міцність фурнітури при встановленні пластикових вікон, кошти зберігати не в одному місці», – розповідає мій співрозмовник.

Читайте також: У Локачах планують реалізувати програму «Безпечне місто», а у громадах району – поліцейські станції.

До слова, близько 30 відсотків крадіжок в районі – кваліфіковані. Це означає, що за справу беруться професіонали, яким під силу і «відмичку» до замка підібрати та віконний пластик зламати.

Тож, Сергій Луцюк нагадує, що нині є і дієвіші способи уберегтися від грабіжників. Можна, скажімо, придбати камери відеофіксації та встановити їх у дворі та на прилеглій території. А ще краще – укласти договір на охорону необхідних об’єктів органами поліції.

Читайте також:

Павло КОСТЮЧКО

 Фото автора

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024