Керівник Локачинської поліції обговорив з представниками влади ситуацію щодо виконання в районі карантинних заходів

21 Березня 2020, 12:30
2992

З метою попередження на території Локачинщини епідемії коронавірусної інфекції владними органами нещодавно прийняли відповідні рішення щодо впровадження в районі та селищі ряду обмежувальних заходів.

Про те, як вони виконуються, і які додаткові міри ще потрібно вжити говорили на засіданні комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулась 20 березня за участю очільників районної та селищної влади, структурних підрозділів райдержадміністрації, представників лікарні, управління Держпродспоживслужби, правоохоронних органів, рятувальників.

Тимчасово виконуючий обов’язки начальника Локачинського відділення поліції Анатолій Дружук, який, власне, і був ініціатором цієї зустрічі, зазначив, що місцеві правоохоронці нині працюють в посиленому режимі.

Зокрема, проводяться цілодобові чергування двома нарядами поліції, роз’яснювальна робота з населенням, вживаються й міри щодо недопущення порушень умов карантину. Між тим, зі слів Анатолія Анатолійовича, окремі питання ще потребують врегулювання на рівні місцевої влади.

Зокрема, щодо роботи окремих селищних магазинів, де поряд із засобами гігієни реалізовуються і нині заборонені (згідно з постановою кабміну від 16 березня №211) для продажу групи товарів, скажімо – будматеріали, насіння, засоби захисту рослин тощо. Ним зазначалось, що ці відділи на період карантину власникам варто якимось чином ізолювати, для прикладу – відгородити стрічкою, а товар реалізовувати дистанційно за межами торгового закладу.

Поки що це просто рекомендація, адже в рішенні виконавчого комітету селищної ради від 16 березня (про заходи щодо протидії поширенню коронавірусної інфекції на території райцентру) така заборона чітко не прописана.

В майбутньому ж, якщо карантинні заходи посилять, на підприємців за такі порушення може чекати адміністративна відповідальність.

Анатолій Дружук закликав краян бути свідомими і оперативно повідомляти в поліцію про факти порушення обмежувальних карантинних заходів. Він вкотре наголосив й на важливості в нинішніх непростих умовах взаємодії між органами влади, місцевими правоохоронцями, медиками, рятувальниками та іншими держслужбами. З цією метою навіть ініціював створення окремої групи у соціальній мережі, що дозволить підтримувати дистанційну комунікацію і ділитись новою інформацією щодо життя району в умовах карантину.

Також на комісії обговорили питання щодо готовності окремих служб до роботи в умовах потенційної епідемії, забезпечення установ та організацій району дезінфікуючими засобами тощо.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024