Затурчанка розповіла про власноруч виготовлену колекцію головних уборів

29 Березня 2020, 10:35
1751

Понад двадцять власноруч виготовлених жіночих головних уборів має у своїй колекції Лариса Кошицька із Затурець.

Кожен з них вражає своєю неповторністю та вишуканістю. Про це пише журналістка Людмила Мельничук Богута.

За словами Лариси Федотівни, її перші капелюшки були виготовлені близько двох років тому на прохання організаторів шляхетної вечірки, що відбувалась у музеї В’ячеслава Липинського. Будучи однією з учасниць заходу, жінка на собі відчула, як капелюшок допомагає перетворитись в елегантну модницю.

1

1

«Цей аксесуар не терпить невпевненості, опущеної голови чи сутулих плечей. Одягнувши капелюшка, враз міняється постава, хочеться взяти до рук віяло, помилуватись собою перед дзеркалом», – розповідає Лариса Федотівна.

Читайте також: У Локачах відкрили крамничку з виробами мила ручної роботи.

1

1

Подібними враженнями ділились і знайомі, котрим капелюшки стали в пригоді на новорічному костюмованому карнавалі. А якою радістю світились очі дітвори, коли незвичні для них головні убори приміряли на шкільній виставці народної творчості. Фейсбук тоді просто кишів фотографіями маленьких модниць в розкішних капелюшках.

Свої екстравагантні творіння Лариса Федотівна виготовляє з підручних матеріалів, вдихаючи нове життя у старі речі. Попрацювавши над формою капелюшка, приступає до декорування. У пригоді стають фетр, фатин, стрази, намисто, блискітки, пір’їнки, штучні квіти та фрукти, мушлі. Вдало жінка використовує й елементи декору квіткових букетів, і атласні стрічки, плетені гачком серветки. Це вже як фантазія підказує.

1

1

Читайте також: У Війниці пройшла виставка робіт із бісеру місцевої майстрині.

«Я цікавилась в Інтернеті, які капелюшки носить королева Великобританії Єлизавета Друга. Ідею з мереживом – елементом, присутнім на капелюшках принцеси Кейт Міддлтон, навіть запозичила. Але жоден з моїх виробів не є ідентичним з будь-яким іншим. Найулюбленішого з них не можу назвати, бо в кожному є часточка душі», – запевняє пані Лариса.

А щодо оригінальності капелюшків Каті Осадчої, моя співрозмовниця заявила: «Що там рівнятися. У тележурналістки – дизайнерські роботи». Правда, за трохи, жартуючи, додала: «Хоча на деяких моїх виробах також стоять фірмові знаки модних салонів. Так що не підкопається й Осадча».

1

1

Читайте також: Локачанка розповіла про вироби зі джутових шнурів, які створює власноруч.

А мені захотілось додати:

«Зіркова прихильниця капелюшків, побачивши надзвичайно красиві творіння Лариси Федотівни, однозначно не залишилась би байдужою».

Читайте також: У Локачах проходить виставка виробів хенд-мейд з джутового шпагату.

1

 

Людмила МЕЛЬНИЧУК.

Фото з сімейного архіву Лариси Кошицької

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024