Локачанам нагадали про штрафи за пожежі в екосистемах

31 Березня 2020, 09:40
792

Всім паліям Локачинського району нагадують, що відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення встановлена відповідальність за випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю тягне за собою накладення штрафу на громадян.

Штраф становить 170 гривень до 340 гривень і на посадових осіб – від 850 гривень до 1190 гривень. Про це повідомляють у Локачинському відділенні поліції ГУНП у Волинській області.

Більш жорсткі санкції передбачені за відповідні злочини Кримінальним кодексом України, зокрема:

Стаття 245. Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу:

  • Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом - караються штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.
  • Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки – караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Читайте також: Виявили палія, через якого горіла суха трава поблизу Маркович та На Локачинщині минулого тижня погасили 4 пожежі та ліквідували боєприпаси.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024