Затурчанка поділилася рецептом смачної паски

07 Квітня 2020, 15:54
2376

Алла Аліпова працює кухаркою шкільної їдальні у Затурцях.

У вільний від роботи час залюбки випікає короваї на замовлення, а родину частенько балує смачними тортиками, рулетами, пиріжками. Про це інформує «Волинь 24».

Пані Алла поділилася випробуваними рецептами паски та бісквіту.

«Спробуйте, у вас неодмінно вийдуть пишні пасочки і пухкі коржі! Тільки не забувайте, що всі продукти для тіста мають бути свіжі і кімнатної температури, а борошно ‒ просіяне», ‒ підбадьорила господинь Алла Аліпова.

Паска

На 1 л теплого молока: 125 грам дріжджів, 0,5 літра сметани, 20 домашніх яєць (5 цілих і 15 жовтків), 1 кілограм цукру (хто любить дуже солодке, може додати ще 200 грамів), 250 грамів масла, 100-150 грамів маргарину, 50 мілілітрів олії, 2 столові ложки меду, ванілін. Хто любить, може додати до тіста родзинки, цукати, апельсинову цедру.

Випічка буде смачнішою, якщо цукор підсмажити до рудого кольору. За цим рецептом великодній хліб вийде ніби «вологий», не крихкий.

Бісквіт

4 яйця (відокремити білки від жовтків). Білки збити з цукром до пишної піни, додати жовтки. Додати 3 столові ложки олії, 1 столову ложку оцту, склянку щойно просіяного борошна, пачку розпушувача. Випікати на вистеленій пергаментом формі при 180 градусах 25-30 хвилин.

Якщо хочете спекти корж із какао, то від склянки борошна відсипати 2 столові ложки і додати стільки ж какао.

Крем: сиркова маса (200 грамів), кілька ложок сирого згущеного молока, трішки м‘якого масла. Такий крем в міру зволожить коржі, вони не потребуватимуть додаткового просочування.

З такого тіста можна робити рулети. Крем ‒ на вибір господині: сметанний або масляний, можна додавати чорнослив або горіхи.

Оксана КУЦИК

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024