У Локачинському райвійськкоматі розповіли про пріоритетні завдання і результати роботи

10 Квітня 2020, 12:51
2671

Значення регіональних військових комісаріатів дуже важливе для держави, адже кожен з таких робить свій внесок в національну оборону.

На Локачинщині райвійськкомат створили вже в період війни на Сході – у 2015 році. Нині там працює 16 людей, 8 з яких – професійні військовослужбовці.

Розташована установа у пристосованому приміщенні практично в центрі селища. І, аби туди потрапити, попередньо слід пройти через пропускний пункт. Відразу відчуваєш, що дисципліна і службова субординація тут на першому місці. У робочих кабінетах можна зустріти працівників як у штатському, так і у військовій формі. Кожен, в залежності від посади і звання, має свої обов’язки.

Читайте також: Локачі: районний військовий комісар провів брифінг щодо осіннього призову.

Очолює цей невеличкий колектив військовий комісар Олександр Сергійович Полянко. Він і розповів про основні напрямки діяльності своїх підлеглих, пріоритетні завдання та результати роботи.

«Наша діяльність, в основному, зосереджена на забезпеченні людських ресурсів для ЗСУ. Зокрема, агітуємо краян поповнювати ряди професійних військових, направляємо охочих у військові частини для проходження служби за контрактом. Також проводимо організаційну роботу щодо призову юнаків на строкову службу, закликаємо допризовників вступати у військові виші. Серед інших завдань – залучення резервістів на навчальні збори для підвищення військової кваліфікації, організація підготовки мобілізаційних ресурсів та місцевої самооборони на випадок воєнного стану», – говорить Олександр Сергійович.

Читайте також: Перші призовники Локачинського району поповнили лави Збройних сил України.

Слід зазначити, що у комісаріаті військовозобов’язаним надають детальну інформацію щодо умов проходження служби та подальших перспектив на цьому поприщі. А ті краяни, які вже мають статус учасника бойових дій, і їхні сім’ї можуть розраховувати на соціальний супровід та юридичну консультацію. Зокрема, як зауважує Олександр Полянко, бійцям АТО тут допомагають підготувати необхідні документи при виході на заслужений відпочинок, оформленні групи інвалідності, на одноразові виплати тощо.

Результатами роботи своїх колег військовий комісар задоволений, адже, як каже, Локачинський військкомат не пасе задніх в області за виконанням доведених планів. І хоча це дається не просто, «рознарядки» щодо набору контрактників в районі виконуються на 70-80 відсотків, призову на строкову службу – на усі 100 відсотків.

«Через нестачу фінансування, поки не вдається завершити ремонт в установі. Є, на жаль, і певна нестача кадрів, зокрема вакантними лишається дві офіцерські посади. При цьому майже половина особового складу, в тому числі і я, добирається на роботу з міста Володимир-Волинський. Попри труднощі, намагаємось працювати злагоджено і результативно», – підводить риску у розмові Олександр Полянко.

Читайте також: Локачі: як перших призовників проводжали до війська.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024