Винних за стихійне сміттєзвалище у Колпитові, притягнуть до відповідальності

03 Травня 2020, 16:24
1428

На території Привітненської ОТГ провели чергову рейдову перевірку, аби запобігти виникненню пожеж в природних екосистемах.

Рейд провели зо квітня працівники Локачинського районного сектору управління ДСНС спільно з головним спеціалістом державної екологічної інспекції у Волинський області, в.о. начальника Локачинського відділення поліції Горохівського відділу поліції та Привітненським сільським головою. Про це повідомляють у Локачинському Районному Секторі.

Під час рейду здійснили виїзд також до місця стихійного сміттєзвалища організованого за межами населеного пункту у Колпитові на якому напередодні виникло загорання сміття. У ході спілкування з місцевими жителями, встановили, що мешканці Колпитова викидають постійно на дану ділянку сміття, внаслідок чого утворилося стихійне сміттєзвалище.

Читайте також: Поблизу Колпитова горіло сміттєзвалище.

Представники поліції та державної екологічної інспекції зібрали матеріали, стосовно винних осіб до яких будуть застосовані заходи адміністративного впливу за статтею 82 КУпАП.

Під час рейду провели профілактичні бесіди з громадянами щодо запобігання пожеж в екосистемах, відповідальність за порушення правил благоустрою та норм екологічного законодавства. В ході бесід вручили листівки з роз’ясненням про адміністративну відповідальність за вищезгадані діяння та наголошено, що відповідно до статті 16 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» на об'єктах благоустрою (до яких відносяться, зокрема, території загального користування) забороняється: вивозити та звалювати в не відведених для цього місцях відходи, траву, гілки, деревину, листя, сніг.

Читайте також: У Локачах обговорили дотримання карантину та профілактику пожеж сухої трави.

Побідні рейдові перевірки будуть здійснюватися протягом всього пожежонебезпечного періоду. Основне завдання спільних рейдових груп – це забезпечення права кожної людини на безпечне для життя і здоров'я довкілля. 

Читайте також: Локачан закликають не провокувати пожежі в екосистемах.




 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024