Захиститись від рейдерів у сфері нерухомості та бізнесу тепер простіше

22 Травня 2020, 18:06
721

На сьогодні ситуація з рейдерством у нашій державі виглядає досить неоднозначно.

Це може бути підробка документів, судових рішень, втручання в роботу електронних реєстрів та інші діяння. Про це повідомляє Ольга Семенюк.

Відтак, власникам майна доводиться захищатися, всіма можливими способами. Звісно, перша інстанція, куди слід звернутися при вчиненні рейдерських дій стосовно вашого майна чи бізнесу – це правоохоронні органи, бо рейдерство є злочином.

Але тепер, аби громадянам було легше захистити своє майно, на законодавчому рівні удосконалено процедуру розгляду скарг. Так, замість антирейдерської комісії створено Колегії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації (надалі - Колегія), як дієвий досудовий спосіб захисту від неправомірних дій державних реєстраторів. Колегії діють при Міністерстві юстиції України та його міжрегіональних управліннях. Цей принципово новий колегіальний орган забезпечує дійсно прозорий розгляд скарг у сфері державної реєстрації нерухомості та бізнесу.

При Західному міжрегіональному управлінні Міністерства юстиції (м.Львів) діє Колегія, яка здійснює розгляд скарг у межах Львівської, Волинської та Рівненської областей.

До нас Ви можете звернутися, якщо не згідні з реєстраційними діями або рішенням державного реєстратора.

Звичайно, рейдерську атаку краще не допустити, ніж потім долати її наслідки. Тому, разом з цим, уберегти майно від рейдерів допоможуть сервіси моніторингу: SMS-маяк, SMS-маяк Земля та SMS-маяк Іпотека, які відстежать будь-які зміни, що відбуваються з нерухомістю в Реєстрі речових прав на нерухоме майно. Зазначимо, що завдяки сервісам можна оперативно відстежувати зміни статусу будь-якого об’єкта нерухомості (через SMS-повідомлення, електронним листом або ж через повідомлення в кабінеті користувача).

Право громадян на нерухомість та бізнес – запорука сильної держави, тому Міністерство юстиції України постійно вдосконалюється аби дієво допомагати Вам захищати своє майно.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024