В управлінні Держпродспоживслужби розповіли про перспективи відкриття ринків в Локачах

21 Травня 2020, 18:00
1421

Начальник Локачинського районного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Микола Костючко запевняє, що забезпечити дотримання усіх вимог постанови головного державного санітарного лікаря України №14 цілком реально, була б тільки на це воля власників ринків.

«Температурний скринінг, засоби особистого захисту і дезінфекції, інформування клієнтів про обмежувальні заходи, контроль кількості відвідувачів, фіксована відстань між торговельними місцями тощо – кожен із 10 пунктів цього документу можна виконати без проблем. Інше питання, що власникам ринків за цих умов працювати стане не вигідно. Доведеться, скажімо, суттєво скоротити число торгових точок для дотримання вказаної дистанції, витратити кошти на облаштування прилавків, придбання дороговартісних термометрів тощо. Та і самим підприємцям розраховувати на велику кількість клієнтів не варто, оскільки не ходять рейсові автобуси. Враховуючи ці нюанси, у власників ринків просто опускаються руки. Щодо базарів у Затурцях та Привітному, то вони взагалі не мають відповідної реєстрації, працювали несанкціоновано, а отже мова про їх відкриття нині й не ведеться», – говорить керівник управління Держпродспоживслужби.

До слова, коли ж ринки в селищі таки запрацюють, контроль за дотриманням усіх санітарних норм ляже саме на працівників Держпродспоживслужби.

Як зауважує Микола Костючко, за кожним ринком закріплять два інспектори, які постійно там перебуватимуть і стежитимуть за виконанням протиепідемічних вимог. Ще троє їхніх працівників здійснюватимуть перевірки з оформленням відповідних актів.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024