Низькі Цевеличі: як магазину в маленькому селі вдалося завоювати довіру клієнтів з усієї округи

25 Липня 2020, 11:26
Наталія та Надія Мельники 6516
Наталія та Надія Мельники

Сусідні із Локачами Низькі Цевеличі – непримітний населений пункт, де розмістилось три десятки хат. Тут не має ні школи, ні фельдшерсько-акушерського пункту, а донедавна не було навіть магазину.

Увесь цей час за продуктами та іншим крамом місцеві їздили в райцентр. Воно наче і недалеко, але як треба терміново придбати, скажімо, солі, буханець хліба чи ще якусь дрібничку, то хоч в сусіда позичай, а хоч на попутки виходь. Про подібні незручності в селі враз забули, коли в старе занедбане приміщення сільповської крамниці (така в Цевеличах стояла без діла років зо двадцять) тутешня жителька Надія Мельник вдихнула нове життя.

До слова, підприємницькою діяльністю родина Мельників займається давно. Попри те, що мають кілька торгових точок в різних куточках району, започатковувати бізнес в рідному селі не поспішали. І це не дивно, адже в місцевості, де й сотні людей не проживає, навряд чи варто розраховувати на якісь прибутки. Ну хіба що спробувати привабити клієнтів й з інших населених пунктів. Власне, саме на це, як розповідає власниця, і робилась ставка, відкриваючи «Хуторок».

«Наш магазин розташований обабіч дороги, якою постійно курсує транспорт. Вона з’єднує кілька сіл з райцентром. Тож намагалися скласти гідну конкуренцію найближчим торговим закладам і завоювати довіру відвідувачів», – каже при зустрічі Надія Сергіївна.

Крамниця працює вже п’ятий рік. І судячи з позитивних відгуків, які неодноразово чув від знайомих з Низьких Цевелич, Старого Загорова, Хорова, зі своєю головною місією підприємиця таки впоралась. Вирушаю і собі в «Хуторок» на журналістську ревізію. Відразу привертає увагу компактне приміщення з оригінальною вивіскою та яскравим рекламним банером, де вказано, яка продукція тут реалізовується. Заявлені товари – і дійсно в широкому асортименті. При цьому усе має своє місце, що характерно далеко не для всіх сільських крамниць.

З часу відкриття тут працює невістка власниці – Наталія Мельник. Свою роботу молода продавчиня любить, знаходячи індивідуальний підхід до кожного відвідувача – будь це школяр чи пенсіонер. Усіх обслуговує ввічливо, щось підказує, радить.

«Спочатку ми торгували лише продуктами, а згодом почали завозити і товари для саду та городу, рибальські снасті. Нині у нас можна придбати практично усе – від лопати, цвяхів, грунту для вазонів до мультиварки, наприклад», – говорить пані Наталя.

Мальовнича водойма – це чи не єдина фішка Низьких Цевелич, завдяки якій в місцевому магазині в сезон риболовлі та полювання з’являється чимало додаткових клієнтів навіть з обласного центру й інших міст. Як зауважує продавчиня, серед краян і приїжджих в спекотну погоду великою популярністю користуються охолоджуючі напої. На прохання відвідувачів власники поруч встанови простору дерев’яну бесідку із накриттям, облаштували шашличницю. У вихідні місцеві тепер мають де гарно провести час.

Мельники дбають про власну репутацію, тож якість товару та обслуговування в «Хуторкові» дійсно на високому рівні. Кожен, хто завітає в цей магазин – неодмінно радитиме його друзям і знайомим. Власники ж й надалі готові прикладати максимум зусиль, аби задовольнити потреби кожного свого клієнта.

1

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024