До збору ранніх зернових на Локачинщині агропідприємство «Західна аграрна компанія» залучило понад двадцять одиниць техніки

07 Серпня 2020, 18:21
3693

Потужне сільськогосподарське підприємство «Західна аграрна компанія», яке господарює й на Локачинщині, 20 липня розпочало обмолот ранніх зернових.

Збір врожаю активно тривав на крухиничівському масиві, де було засіяно 650 гектарів ярого ячменю сорту Квенч, і паралельно проводився обмолот озимого ріпаку (сорту гібрид Шрек, площа - 750 гектарів) на Горохівщині.

Директор ПП «ЗАК» Василь Голдун особисто координував в полі ці роботи. В розмові зауважує, що до збору цьогорічного врожаю агропідприємство залучило вісім зернозбиральних комбайнів (три – на ріпаку і п’ять – на ячмені), а також п’ятнадцять вантажних автомобілів, які доставляють сільськогосподарську продукцію на елеватори в Локачі та Несвіч.

«Нинішні погодні умови загалом сприятливі для збору ранніх зернових, а отже можна розраховувати й на хороші врожаї. Поки що усе йде згідно з планом. Вже обмолочено (ред. – на обідню пору 23 липня) 105 гектарів ріпаку і 205 ячменю. Приблизно через тиждень-півтора, якщо погода не підкине сюрпризів, вийдемо на фінішну пряму. А далі приступимо до обмолоту озимої пшениці в Конюхах. До речі, у цьому селі наше господарство вже, на жаль, зазнало збитків: посіви на площі 107 гектарів на 60 відсотків було пошкоджено градом, – резюмує Василь Анатолійович.

Слід зауважити, що до польових робіт в цьому агропідприємстві щороку залучається чимало наших краян. Нинішній жнивний сезон став вже десятим і для жителя Козлова Олександра Вільчинського, який тут працює комбайнером.

Павло КОСТЮЧКО

 Фото автора

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024