Педагога зі Старого Загорова нагородили обласною відзнакою

27 Вересня 2020, 12:19
2162

З нагоди професійного свята – Дня фізичної культури і спорту, вчителю фізкультури ЗОШ І – III ступенів села Старий Загорів Миколі Дурику вручили Почесну грамоту Волинської обласної ради та іменний годинник.

Церемонія нагородження відбулась в стінах навчального закладу, де працює педагог. Поділяти радість з колегою в учительській зібрався й колектив. Виконуючи приємну місію, депутат облради Михайло Скопюк побажав винуватцю торжества нових успіхів у трудовій діяльності, міцного здоров’я та оптимізму.

До слова, усе своє життя Микола Юрійович присвятив педагогічній справі. Загалом має за плечима 30 років стажу. Працював лаборантом в Привітненській школі, керівником гуртків з тенісу і лозоплетіння в районному Будинку школяра, викладачем допризовної підготовки юнаків в Локачинській філії Оваднівського професійного ліцею. І лише в середині дев’яностих перевівся на роботу у рідне село Старий Загорів, де згодом й реалізувався як вчитель фізичної культури.

Читайте також: Приватному нотаріусу з Локач оголосили подяку голови обласної ради.

Досвідчений педагог легко знаходить підхід до учнів різного віку. Зізнається, що розворушити дітей, відірвати їх від мобілок стає все складніше. Талановитих вихованців, чий спортивний потенціал варто розвивати, зі слів співрозмовника, теж останніми роками поменшало. Проте, це не заважає Старозагорівській школі бути однією з кращих на Локачинщині за спортивними показниками.

Читайте також: Жителя Затурець нагородили Почесною грамотою обласної ради.

Вихованці Миколи Дурика неодноразово представляли наш район і займали призові місця на обласному етапі фестивалю «Козацький гарт», змаганнях зі спортивного туризму. Також чимало учнів цієї одинадцятирічки увійшовши до районних збірних з футболу і баскетболу. А деякі випускники нині навіть виступають за відому на Волині футбольну команду «Надія».

Для Миколи Дурика, який виховав не одне покоління хороших спортсменів (чимало його учнів, до речі, теж згодом стали вчителями фізкультури), завжди було в пріоритеті не лише прищепити дітям любов до порту та здорового способу життя, а й виховати їх доброзичливими і дисциплінованими людьми.

Читайте також: Директорка школи у Губині отримала Почесну грамоту облради та Водія пожежно-рятувальної частини Локач нагородили Почесною грамотою облради.

Павло КОСТЮЧКО

Фото автора

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024