Діти, які захворіли на кишкову інфекцію у дитсадку в Локачах, лікуються амбулаторно

01 Жовтня 2020, 11:20
1209

В дитячому садку «Пізнайко» селища Локачі – групове захворювання гострою кишковою інфекцією серед дітей. Захворіли семеро вихованців дошкільного закладу.

Про це розповіла «Суспільному» завідувачка місцевої амбулаторії Оксана Дубинецька.

Перші троє діток захворіли 22 вересня, це двоє братів та сестра з однієї групи. Після них з такими ж симптомами звернулися до лікарів батьки ще чотирьох дітей.

Діти – 3-4-річного віку. Садочок через спалах кишкової інфекції не закривали. Завідувачка Ольга Крупеня каже, що перевірили персонал закладу:

«Я думаю, якби це було пов’язане щось з харчуванням, то захворіли б всі діти. Я впевнена в тому, що це не є працівники носіями цього». 

У дитсадку вже побували працівники Держпродспоживслужби. Зі слів медсестри дитсадка Олени Гальчук, вони відібрали зразки страв у холодильнику.

Наразі усі семеро дітей лікуються амбулаторно. Від госпіталізації відмовилися батьки.

Ситуацію з дитсадку, в програмі «Сьогодні. Головне» на Суспільному, прокоментувала лікарка-епідеміологиня Волинського лабораторного центру Валентина Новачевська. З її слів, у закладі ймовірно порушили правила гігієни.

Зі слів начальника відділу Головного управління Держпродспоживслужби в області Назара Орла, результатів лабораторного дослідження відібраних у дитсадку проб чекатимуть 3-5 днів.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024