У Локачинському районі різко зросла кількість хворих на коронавірус

05 Листопада 2020, 12:54
5043

Минулого тижня у районі підтвердили лабораторно методом ПЛР 72 випадки  коронавірусної інфекції COVID-19.

Про це інформує Локачинська РДА.

З цієї невтішної інформації голова райдержадміністрації Василь Бакун розпочав позачергове засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. До розгляду членам комісії пропонувалось питання: «Про стан епідемічної ситуації в районі, пов’язаної з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, забезпечення виконання протиепідемічних заходів відповідно до рівня епідемічної небезпеки в районі».

Читайте також: Локачинська районна лікарня змінює режим роботи через коронавірус

До обговорення долучились Олег Франчук – головний лікар комунального некомерційного підприємства «Локачинська Центральна районна лікарня,  Владислав Магновський – головний лікар комунального некомерційного підприємства «Локачинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», Микола Костючко – начальник районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в області, Олександр Давидюк – т.в.о. начальника Локачинського відділення Горохівського відділу ГУНП України у Волинській області.

Читайте також: Що робити мешканцям сіл при перших ознаках вірусу

Заслухавши інформацію доповідачів, з урахуванням її обговорення та беручи до уваги вимоги постанови Кабінету Міністрів України, рішення позачергового засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, комісія вирішила: 

  1. Забезпечити  виконання та контроль за дотриманням своєчасним і повним  проведенням профілактичних та протиепідемічних заходів відповідно до «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки (протокол Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 30 жовтня 2020 року № 40); 
  2. тимчасово призупинити роботу фізіотерапевтичного відділення, надання планової стаціонарної допомоги, крім випадків передбачених постановою  Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV2» – із змінами, планової стоматологічної допомоги.
  3. Негайно вирішити  питання відкриття на базі інфекційного відділення посту № 2 терапевтичного відділення для госпіталізації пацієнтів з гострими пневмоніями до отримання результатів ПЛР досліджень, у разі відмов  госпіталізації громадян у визначені медичні заклади області.

Читайте також: МОЗ нагадує: маска не має бути «вічною» у кишені чи наплічнику

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024