«Крик душі» локачинського лікаря: затримка зарплати та відсутність надбавок за лікування хворих на COVID-19

05 Листопада 2020, 17:12
14909

Лікар-анестезіолог КНП «Локачинська ЦРЛ» Богдан Познякевич висловив незадоволення щодо ситуації у медичній сфері на Волині та й у всій Україні загалом. Зокрема, він розкритикував усі обіцянки уряду щодо виплати надбавок медикам.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуці

«Колеги, прошу вас відгукніться! Цікаво, у кого склалась подібна ситуація. Звісно, обурення спровоковане тривалими обіцянками та відсутністю дій щодо їх втілення. Особливо щедрими вони лунають напередодні виборів (не важливо яких).

Ось, наприклад, свіжі:

  1. Пообіцяли медикам до кінця вересня 2020 р. виплатити надбавку до зарплати. Факт – НЕ заплатили досі, ба більше – затримали зарплату.
  2. Пообіцяли платити 300% окладу за лікування пацієнтів COVID-19. Факт – хворих з COVID-19 лікуємо (до підтвердження ПЛР-тесту), гроші НЕ платять.

Оплачують 300% лиш в ЗОЗ, які офіційно лікують пацієнтів з COVID-19.

Переконався, що постійні звертання до керівництва закладу результату не приносять, бо воно заручник ситуації тотального недофінансування, яке триває десятки років.

Органи місцевого самоврядування взагалі не розуміють суті проблеми – пропіарились на купівлі китайського наркозно-дихального апарата (стоїть пилюкою припадає). А от гастроскоп, за який благають з року в рік і на який працівники лікарні виявили ініціативу та зібрали частину власних коштів, ніхто так і не придбав.

Депутат-мажоритарник останній раз спілкувався з колективом перед минулими виборами.

Черговий УРЯД з року в рік оцінює працю медиків «достойно». Щоб вам було зрозуміліше, поясню: медична сестра, яка лише почала працювати, отримує оклад 3 048 грн + доплату до МІНІМАЛКИ, а лікар – 4 141 грн + доплату до МІНІМАЛКИ.

Нагадайте, у кого в цій країні МІНІМАЛКА? За які заслуги перед Україною у медиків мізерні зарплати? Це прямо і безпосередньо мотивує шукати альтернативу і залишити справу, якій хотів присвятити життя».

Хто ж тоді лікуватиме українців через 10 років?

Таке враження ніби це далекоглядні дії по зменшенню чисельності населення», – йдеться у дописі.

Читайте також: Локачинська районна лікарня змінює режим роботи через коронавірус

Що робити мешканцям сіл при перших ознаках вірусу

Коментарі
05 Листопада 2020, 20:57
Підтримую.це ганьба.
05 Листопада 2020, 21:06
Пане нардепе приїдьте на зустріч з колективом ЦРЛ пообіцяйте.обіцянку бо скоро дострокові вибори до ВРУможуть бути.
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024