Прогноз погоди на Локачинщині на вихідних 1 та 2 травня

30 Квітня 2021, 18:43
1446

1 травня у Локачах протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дощ.

2 травня ранок у Локачах буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Ближче до вечора дощ, який розпочнеться після обіду, повинен послабшати. Про це повідомляє Sinoptik.

Температура повітря:


Народний прогноз погоди:

1 травня відзначається день святого Косми, єпископа Халкідонського. З цього дня вже можна висаджувати різні овочі. У давнину з цього приводу говорили: «Сій моркву і буряк на Кузьму». У минулі часи вважалось, що якщо початок травня теплий, то в кінці обов'язково буде холодно, і навпаки. Це час ранніх гроз. На початку травня цвіте в'яз, агруз, зеленіє чорна смородина.

2 травня вшановується пам'ять преподобного Івана Ветхопещерника. У народі цього святого називали Іваном Воїном, і вірили в нього як захисника від крадіїв. У цей день був звичай розстилати на землі полотна, класти пироги. Таким чином наші пращури пригощали весну, щоб вона дала хороший врожай. У цей час зацвітає бузина, жовта акація, польовий клен, осина

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024