ID-картки – це зручно: жителів краю закликають вчасно оформлювати документи

28 Жовтня 2021, 14:20
Як оформити ID-картку: поради 1164
Як оформити ID-картку: поради

ID-картка – самодостатній документ, який посвідчує особу та підтверджує громадянство України, і виготовляється з 14 років. 

Про те, чому важливо оформлювати вчасно ID-картку та як це зробити, ІА Район.Локачі розповіли у Локачинському секторі Управління ДМС у Волинській області.

Документ має вигляд пластикової картки з безконтактним електронним носієм, на якому зберігаються біометричні дані власника, зокрема, цифрова фотографія, підпис та відбитки пальців. Тобто ніхто, крім власника ID-картки, не зможе нею скористатися, порівняно з паспортом громадянина України у вигляді книжечки.

На ID-картці є вся необхідна інформація про людину: назва держави, П.І.Б. українською мовою та латинською транслітерацією, стать, дата народження, місце народження, відцифроване зображення обличчя, підпис власника картки, номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, ідентифікаційний код, номер ID-картки, дата видачі та закінчення терміну дії, а також код уповноваженого органу на видачу документа.

Документи, які потрібно надати для оформлення ID-картки після досягення 14-річного віку:

  • свідоцтво про народження;
  • оригінали документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного з них, які на момент народження перебували у громадянстві України (для підтвердження факту належності особи до громадянства України);
  • документи, що підтверджують відомості для внесення додаткової змінної інформації до безконтактного електронного носія та у паспорт: про місце проживання — довідку органу реєстрації встановленого зразка (форма №13);
  • довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків або повідомлення про відмову від його прийняття (за наявності).  Оформлення цієї довідки можна здійснити одночасно з подачею документів на оформлення ID-картки, повідомивши працівника територіального підрозділу ДМС (послуга ID-14).

Якщо ви бажаєте отримати новий сучасний документ – ID-карту, це можна зробити у Локачинському секторі Управління ДМС у Волинській області за адресою: селище Локачі, вулиця Миру, 37.

Підписуйтеся на Район.Локачі у фейсбуці, де оперативно оновлюється інформація та приєднуйтеся до нас в інстаграмі, де лише найцікавіші новини та анонси подій.

 

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024