Дитина-сирота із Локачинської громади отримає кошти на придбання житла

16 Листопада 2021, 10:12
Придбають житло для дитини-сироти 681
Придбають житло для дитини-сироти

Дитина-сирота із Локачинської громади отримає компенсацію на придбання житла.

Таке рішення прийняла профільна регіональна комісія з питань розподілу державної субвенції, повідомляють у Волинській облдержадміністрації. 

Попередньо уже приймали рішення та затверджували списки дітей-сиріт із трьох вікових категорій, які у 2021 році мають право на забезпечення житлом за рахунок коштів державної субвенції. Усі бюджетні призначення зараховували на рахунки місцевих бюджетів. Суб’єктів призначення повідомляли належним чином.

Троє осіб, які мають право на житло від держави не звернулися із заявою про виплату компенсації у місячний термін, передбачений порядком використання коштів. На жаль, вони втратили можливість у 2021 році отримати житлову державну допомогу. З обліку такі діти не знімаються.

Таким чином, на сьогодні підлягають перерозподілу кошти у сумі понад  2,5 мільйонів гривень.  

Окрім Локачинської громади кошти надійдуть для двох дітей-сиріт у Луцьку тергромаду. 

Профільна регіональна комісія здійснила перерозподіл призначень та визначила наступних осіб із загальних обласних списків, яким нададуть житло або грошову компенсацію на придбання житла від держави. Також здійснили перерозподіл коштів державної субвенції місцевим бюджетам у зв’язку із збільшенням вартості 1 квадратного метра загальної площі житла в області.

Нагадаємо, що цього року у вересні громада вже отримала кошти на придбання житла для дитини-сироти, а вже у кінці жовтня - початку листопада, житло вдалося придбати. На це виділили 191 тисячу гривень.

 

Підписуйтеся на Район.Локачі у фейсбуці, де оперативно оновлюється інформація та приєднуйтеся до нас в інстаграмі, де лише найцікавіші новини та анонси подій.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024