На Локачинщині волонтери збирали домашню їжу та засоби гігієни для українських військових

06 Грудня 2021, 11:34
Допомога ВІДЕО 802
Допомога

На Локачинщині для військових, які несуть службу в зоні бойових дій, збирали чергову партію гуманітарної допомоги.

Домашню їжу та інші продукти, листи, дитячі малюнки й засоби гігієни приносили небайдужі волиняни та школярі в Бубнівський ліцей Локачинської тергромади, повідомила Суспільному вчителька Мирослава Юхно.

До Міжнародного дня волонтера, який відзначають 5 грудня, у ліцей запросили підприємця з села Зубильне Віталія Лісецького, який уже вісім років допомагає армії, як волонтер.

«Починав я свої поїздки з 14-го року спочатку сам, потім з друзями, а потім ми приєдналися до Спілки ветеранів Афганістану. На початках були продукти, далі був одяг, різна амуніція військова. Багато бронежилетів завезли, багато автомобілів. Я є підприємець, маю змогу собі дозволити частину коштів, які заробляю, надати як допомогу нашим хлопцям, які оберігають у тому числі й мою безпечну працю, моєї сім’ї», – зазначив волинянин.

Волонтер після сотого виїзду на передову перестав рахувати кількість поїздок на схід. Додає, що щоразу вони тривали чотири-п’ять днів, часто бував на першій лінії оборони та на непідконтрольній Україні території.

Власною автівкою Віталій Лісецький приїхав у школу, де учні зібрали провізію.

Зі слів чоловіка, з Бубнівським ліцеєм співпрацює давно. Збір допомоги українській армії на схід, який у навчальному закладі став традицією, тривав упродовж тижня.

Вчителька Мирослава Юхно зазначила, що школярі приносили домашню консервацію, сало, крупи. Збирали засоби гігієни, закрутки, і мед, і жир, печиво. Сувеніри готували майже усі дітки.

Найближчим часом, зі слів Віталія Лісецького, зібрану школярами допомогу повезе військовим біля Маріуполя, Авдіївки та Попасної.

Підписуйтеся на Район.Локачі у фейсбуці, де оперативно оновлюється інформація та приєднуйтеся до нас в інстаграмі, де лише найцікавіші новини та анонси подій.

 
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024