У Затурцівському музеї колядували й оглядали виставку ялинкових прикрас

11 Січня 2022, 09:00
У Затурцівському музеї колядували й оглядали виставку ялинкових прикрас 357
У Затурцівському музеї колядували й оглядали виставку ялинкових прикрас

У Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського 8 січня відбулася «Музейна коляда». У ході святкової зустрічі відбулась презентація «Виставки ялинкових прикрас», прозвучали колядки у спільному виконанні учасників дійства та взаємні вітання і поздоровлення.

Про це повідомила на своїй сторінці у соцмережі Людмила Полякова.

«Побували ми сьогодні на «Музейній коляді» у Затурцівському меморіальному музеї В'ячеслава Липинського. Отримали море позитивних емоцій та незабутніх вражень від спілкування у дружньому колі! Долучились до мистецтва поетичного слова справжніх майстрів пера Валентина Штинько, Галини Ушакової та  сцени Галини Кажан! Щиро обмінялись різдвяними здоровленями та побажаннями! Злились багатоголоссям у спільному виконанні традиційних українських колядок! Думаю, кожен з нас сьогодні наповнився цією життєдайною різдвяною енергетикою, навіть музейні стіни! Велике спасибі Наталії Гатальська-Кушнір, Віталію Кушніру, Валентині Корчук за запрошення! Христос народився! Славимо його!!!», – написала Людмила Полякова.

Розкішну виставку старих скляних ялинкових прикрас підготувала й оформила завідувачка ЗМЛ Віра Чопко. До речі, переважну більшість цієї колекції теж зібрала пані Віра.

«Поштовхом до збору таких експонатів стала передача музею нашою землячкою Лесею Сергіївною Футою іграшок на ялинку, які колись належали родині Станіслава Липинського, і яких при виїзді за Буг господарі не змогли забрати. Ці предмети стали основою колекції», – розповіла Наталя Гатальська-Кушнір.

«Сьогоднішня «Музейна Коляда» черговий елемент у довгому і неперервному ланцюзі щорічних музейних заходів, приурочених різдвяно-новорічному циклу. В ході святкової зустрічі відбулась презентація «Виставки ялинкових прикрас», прозвучали колядки у спільному виконанні учасників дійства та взаємні вітання і поздоровлення. Висловили загальне переконання, що музей як острівець культури та місцевих традицій повинен функціонувати і надалі», – додав Віталій Кушнір.

Читайте також: Волинський народний хор виступить у Локачах

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024