Студентка з Локачинщини отримуватиме стипендію Вічного фонду Радіонів

08 Квітня 2022, 12:13
Пирог Вероніка 4444
Пирог Вероніка

Жителька Локачинщини, студентка ВНУ групи Укр-21, Пирог Вероніка отримуватиме стипендію Вічного фонду Степана та Євгенії Радіонів (Австралія).

Про це повідомили на сторінці Факультету філології та журналістики. 

Конкурсна комісія у складі декана ФФтаЖ Лілії Лавринович, заступниці декана з навчально-методичної роботи Руслани Зінчук, заступниці декана з виховної роботи Наталії Шульської прийняла рішення рекомендувати призначити іменні стипендії п'ятьом студентам факультету філології та журналістики (усім – уперше), серед них і наша краянка. 
Довідково: Степан Радіон народився 1912 р. в селі Сильне, що в Ківерцівському районі на Волині. 1944 р. змушений був емігрувати до Австралії. Журналіст і письменник, науковець і бібліограф, літописець австралійської україністики, за наукову і літературну працю був удостоєний звання почесного доктора Аризонського університету (США), став дійсним членом інституту дослідів Волині у Вінніпезі (Канада), а 1994 р. – почесним професором Волинського державного університету імені Лесі Українки. Після смерті батька його син – Юрій Радіон – заснував благодійний фонд і щороку відсоток від заощаджень зобов’язався переказувати обдарованим студентам із Луцька. Уперше стипендії фонду отримали 2012 року п’ятеро студентів інституту філології та журналістики.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024