Холодильник чи пральна машина: фальшивий розіграш побутової техніки на Локачинщині

14 Серпня 2022, 16:15
Фейк у мережі ФАКТЧЕК 708
Фейк у мережі

Жителів Локачинщини намагаються заманити у новий, фальшивий розіграш. Шахраї в мережі фейсбук поширюють фейковий розіграш побутової техніки, прикриваючись брендовим магазином BEKO.

Кореспонденти Район.Локачі розібрались правдивий розіграш чи ні?

Те що розіграш фальшивий можна побачити по тому, що сторінка на якій він розміщений не є офіційною сторінкою компанії BEKO. Зазвичай шахраї створюють фальшиву, одноразову сторінку, прикриваючись якимось популярним брендом.

У розіграші йдеться про те, що компанія BEKO розігрує  360 холодильників та пральних машин на честь 36-ої річниці компанії. Для того, щоб отримати подарунок просто необхідно написати у коментарях «BEKO». Здається все так просто, та ні. Наступним кроком є ОБОВ'ЯЗКОВА реєстрація на сайті, на фальшивому сайті.

Ось тут і починається основна частина шахрайської схеми. Після початку реєстрації вам необхідно буде вказати свої особисті дані: номер телефону, електронну пошту та адресу. За жодних обставин не можна цього робити!

Повівшись на таку шахрайську схему, можна стати жертвою фішингу.

На офіційній сторінці компанії BEKO ніякої інформації про розіграш чи навіть про річницю не має.

Довідково: ФІШИНГ –  (англ. phishing – риболовля) — вид шахрайства, метою якого є виманювання в довірливих або неуважних користувачів мережі персональних даних клієнтів. Шахраї намагаються змусити користувачів самостійно розкрити конфіденційні дані – наприклад, надсилаючи електронні листи з пропозиціями підтвердити реєстрацію облікового запису, що містять посилання на сайт.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024