Локачинський районний суд покарав чоловіка зберігання наркотичних речовин

18 Серпня 2022, 09:00
Зберігання наркотичних речовин 492
Зберігання наркотичних речовин

Локачинський районний суд покарав чоловіка за купівлю та зберігання наркотичних речовин та призначив 1 рік позбавлення волі.

Про це видання Район.Локачі дізналося із постанови Локачинського районного суду від 12 серпня.

Чоловік, керуючись прямим умислом, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та передбачаючи суспільно-небезпечні наслідки у вигляді порушення правового режиму обігу наркотичних засобів, в жовтні 2021 року (точна дата в ході досудового розслідування не встановлена), перебуваючи по вулиці Луцькій, неподалік території цукрового заводу у місті Володимир, шляхом зривання листя з кущів коноплі, придбав речовину рослинного походження зеленого кольору, загальною масою 29,5748 г, яка являє собою особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якої заборонено канабіс.

Надалі, після придбання вищевказаного наркотичного засобу, порушник переніс його до місця свого проживання, де став його зберігати на підвіконнику своєї квартири, по 24 грудня 2021 року - до моменту виявлення працівниками поліції.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 309 КК України, та призначив йому покарання у виді обмеження волі на строк 1 (один) рік.

Також, із підсудного стягнуть в дохід держави витрати, пов`язані із залученням експерта для проведення експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, в сумі 1029 (одна тисяча двадцять дев`ять) гривень 72 копійки.

Довідково: стаття 309 частина 1 Кримінального кодексу України (КК) – «незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту».

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024