Суд що у Локачах розглянув справу чоловіка який ніби керував авто у стані алкогольного сп’яніння

01 Вересня 2022, 18:50
Локачинський районний суд 474
Локачинський районний суд

Локачинський районний суд розглянув справу водія який, за словами поліції, керував авто напідпитку.

Про це видання Район.Локачі дізналося із постанови Локачинського районного суду від 25 серпня.

27 лютого 2022року о 15:00 в селі Войнин по вулиці Молодіжній чоловік керував автомобілем марки «Volkswagen Passat», в стані алкогольного сп`яніння (запах алкоголю з порожнини рота, порушення координації руху, порушення мови, зміна забарвлення шкірного покриву обличчя). Від проходження медичного огляду у медичному закладі та проведення такого огляду за допомогою газоаналізатора відмовився, чим порушив Правила дорожнього руху України.

Порушник у судове засідання не з`явився.

11 серпня 2022 року від захисника обвинуваченого Нівчика А.М. надійшло письмове пояснення, відповідно до якого останній просить провадження у справі закрити, позаяк поліцейським не надано суду доказів того, що підсудний керував 27 лютого 2022року о 15:00 в селі Войнин по вулиці Молодіжній транспортним засобом та при цьому перебував в стані алкогольного сп`яніння.

Захисник Нівчик А.М. у своєму поясненні та судовому засіданні вказав, що чоловік 27 лютого 2022 року орієнтовно о 14:40, проїжджаючи через блокпост в селі Войнин, який створили місцеві жителі у зв`язку з введенням на території України воєнного стану, зачепив борону, яка виступала на проїзну частину дороги, що призвело до пошкодження колеса власного автомобіля. Замінивши пошкоджене колесо, керманич поїхав додому, де пообідав з братом, при цьому вживав алкогольні напої та зайнявся ремонтом автомобіля.

Пізніше, о 15:51 до будинку підсудного прибув екіпаж патрульної поліції в складі двох працівників, які без будь-яких пояснень погрожували чоловіку, застосовували проти нього фізичну силу та звинувачували у тому, що він наїхав на блокпост, пошкодив бордюру та перебував в стані алкогольного сп`яніння за кермом. Однак, докази вчинення ДТП відсутні, огляд його на стан алкогольного сп`яніння поліціянтами на місці зупинки транспортного засобу з дотриманням вимог чинних нормативно-правових актів, що регулюють порядок такого огляду, не проведено.

У судовому засіданні провадження у справі про адміністративне правопорушення відносно обвинуваченого за частиною 1 статті 130КпАП України закрили за відсутності події та складу адміністративного правопорушення на підставі пункту 1 частини 1 статті 247 КУпАП.

Довідково: пункт 1 статті 247 КУпАП передбачено, що провадження в справі про адміністративне правопорушення не може бути розпочато, а розпочате підлягає закриттю в разі закінчення на момент розгляду справи про адміністративне правопорушення строків, передбачених ст. 38 цього кодексу

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024