Подвійний штраф через п’янку за кермом: у Локачах судили порушника

25 Вересня 2022, 13:40
У Локачах оштрафували керманича 742
У Локачах оштрафували керманича

Локачинський районний суд наклав подвійний штраф на чоловіка, який керував авто напідпитку.

Про це видання Район.Локачі дізналося із постанови Локачинського районного суду від 15 вересня.

22 травня 2022 о 18:44 в селі Замличі по вулиці Центральній Володимирського району, чоловік керуючи мотоциклом, без номерного знака, не вибрав безпечної швидкості для руху, не врахував стан дорожнього покриття та здійснив зіткнення з автомобілем марки «Audi-100», внаслідок чого автомобіль зазнав механічних пошкоджень, чим порушив Правила дорожнього руху.

Після чого, порушник залишив місце даної пригоди та поїхав у невідомому напрямку. Де вживав алкогольні напої, що підтверджується запахом алкоголю із ротової порожнини. Від проходження огляду на встановлення ступеня алкогольного сп`яніння у встановленому законом порядку за допомогою алкотестера «Drager» та в медичному закладі відмовився.

Обвинувачений у письмовому пояснені зазначає те, що в його діях відсутні склади інкримінованих правопорушень, оскільки ДТП сталось з вини водія автомобіля, він місця події не залишав, а наздоганяв учасника ДТП. Крім того, стверджує, що після ДТП алкогольні напої не вживав. Вважає за необхідне призначити в даній справі інженерно-транспортну експертизу. Зазначає, що пояснення потерпілих щодо обставин події різняться, справу слід відправити на доопрацювання. Крім того, працівники поліції порушили процедуру оформлення матеріалів, зокрема фіксація відеозапису проводилась вибірково. Просить скасувати постанову суду першої інстанції як незаконну та необґрунтовану, а справу закрити на підставі пункту 1 статті 247 КУпАП.

З відеозапису, який долучений до матеріалів справи (а.с.13), вбачається, що ОСОБА_1 підтвердив вживання ним алкоголю після ДТП, а також відмовився від проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння з використанням спеціального технічного засобу та в медичному закладі, а отже доводи апеляційної скарги в цій частині не ґрунтуються на матеріалах справи.

Апеляційну скаргу обвинуваченого суд залишив без задоволення, а постанову судді Локачинського районного суду від 18 серпня 2022 року відносно нього без змін.

Вказаною постановою суду водія мотоцикла визнано винним у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених статтями 130 частиною 4, 124, 122-4 КУпАП, та накладено на нього адміністративне стягнення відповідно до вимог статті 36 КУпАП у виді штрафу в розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34000 (тридцять чотири тисячі) гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 3 (три) роки.

Довідково: стаття 130 КУпАП керування транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, так і за відмову від проходження огляду на стан сп'яніння. Стаття 124 КУпАП орушення учасниками дорожнього руху правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна тягне за собою накладення штрафу в розмірі двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн.). Стаття 122-4 КУпАП про адміністративні правопорушення з алишення водіями транспортних засобів, іншими учасниками дорожнього руху на порушення встановлених правил місця дорожньо-транспортної пригоди, до якої вони причетні, - тягне за собою накладення штрафу від п'ятнадцяти до вісімнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративний арешт на строк від десяти до п'ятнадцяти діб.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024