У Публічну бібліотеку селища Локачі завітав науковець та історик Богдан Бернадський

01 Червня 2023, 16:30
До Публічної бібліотеки завітав Богдан Бернадський ФОТО 290
До Публічної бібліотеки завітав Богдан Бернадський

У Публічну бібліотеку селища Локачі завітав науковець, історик, краєзнавець, доктор юридичних наук, доцент, локачанин – Богдан Бернадський.

Чоловік подарив закладу книгу «Лицарі плаща й кинджала» (українська історія крізь призму діяльності спецслужб). Фото опублікували на сторінці закладу.

Книгу Богдан Бернадський написав у співавторстві з Олександром Ярмиш.

Довідково: автори-науковці висвітлюють історії спецслужб на прикладах кар’єрних біографій найбільш яскравих представників — «лицарів плаща і кинджала», як дещо іронічно називали їх сучасники. «Три кити» спецслужб (розвідка, контррозвідка та політичний розшук), так само як і інші безпекові інституції, існують стільки ж, скільки й сама держава. Боротьба за владу, спроби її втримати, постійна загроза переворотів і заколотів змушували правителів звертати особливу увагу, поряд з армією, на службу державної безпеки.

Автори пропонують поглянути на українську історію крізь призму історії спецслужб, їхнє зародження та розвиток зі стародавніх часів до початку XX століття. При написанні книги використано наукову літературу за темою, опубліковані мемуари, листи, матеріали періодичного друку, архівні мате­ріали.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024