У селі Війниця водій вантажівки спричинив ДТП: чоловіка позбавили волі на 3 роки

14 Червня 2023, 16:00
Суд покарав водія, який спричинив ДТП 431
Суд покарав водія, який спричинив ДТП

Локачинський районний суд позбавив волі чоловіка, який здійснив наїзд на велосипедиста.

Про це видання Район.Локачі дізналося із постанови Локачинського районного суду від 8 червня.

Чоловік керував вантажним фургоном марки «МАN 18.225» рухався автодорогою Н-22 сполученням «Устилуг-Рівне» 7 червня 2022 року орієнтовно о 18:17 в межах села Війниця Затурцівської громади, у напрямку до міста Володимира, здійснив наїзд на велосипедиста, який рухався у зустрічному напрямку. 

Водій рухався зі швидкістю більше ніж 50 км/год. 

В результаті дорожньо-транспортної пригоди велосипедист отримав тілесні ушкодження у вигляді: закритого зламу кісток тазу, чисельних одинарних та подвійних зламів ребер з забоєм легень, пневмотораксом та гемотораксом, забійних ран голови, обличчя, які відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень, за ознакою небезпеки для життя в момент заподіяння.

ДТП трапилось через порушення водія вантажівки вимог правил дорожнього руху України.

Суд визнав водія автомобіля винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286КК України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 1 (один) рік.

Відповідно до статтей 75, 76 КК України обвинуваченого можуть звільнити від відбування основного покарання у виді позбавлення волі, якщо він протягом 2 (двох) років не вчинить нового кримінального правопорушення.

Вирок може бути оскаржений до Волинського апеляційного суду через Локачинський районний суд протягом 30 днів з дня його проголошення.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024