АТ «Волиньгаз» активно готується до опалювального сезону

21 Липня 2023, 11:10
АТ «Волиньгаз» активно готується до опалювального сезону Реклама 134
АТ «Волиньгаз» активно готується до опалювального сезону

АТ «Волиньгаз» спрямовує кошти, які споживачі блакитного палива сплачують за доставку газу, на поточні та капітальні ремонти газорозподільної системи, а також на повноцінне функціонування всіх необхідних служб.

Попри війну газовики працюють в посиленому режимі та продовжують дбати про газові мережі, забезпечують їх утримання і безпечне функціонування, проводять модернізацію застарілих газових приладів. Від початку 2023 року фахівці продовжують оновлювати газові мережі регіону. Про це інформує пресслужба «Волиньгазу».

«Цьогоріч компанія вже замінила 8 відключаючих пристроїв великих діаметрів від 150 до 300, проклала 1,2 км нових газопроводів та встановила 5 сучасних шафових газорегуляторних пунктів (ШГРП), а також організувала роботи щодо заміни горизонтального анодного заземлення та перетворювача на 9 станціях катодного захисту (СКЗ), – зазначив директор технічний АТ «Волиньгаз» Дмитро Кукоба. 

До кінця року підприємство планує замінити 2,03 км газопроводів, близько 59 ШГРП, горизонтальне анодне заземлення та перетворювачі на 2-х об’єктах СКЗ. Крім того, заплановано провести реконструкцію обладнання ГРП, встановивши новеньку газорегуляторну установку».

А також газорозподільна компанія виконує редизайн мереж: їх реконструкцію з одночасною заміною газопроводів із застарілого обладнання та оптимізацією мережі.            

Фахівці «Волиньгазу» систематично проводять місячники з правил користування газу в побуті, організовують зустрічі з представниками ОСББ та власниками приватного сектору з питань перевірки димових та вентиляційних каналів, технічного обслуговування газових приладів і внутрішньобудинкової мережі задля вчасного та безпечного початку опалювального періоду. 

«Щоденно працівники управління експлуатації, метрології та відділу технічного обслуговування виконують всі регламентні роботи. Газовики проводять обстеження підземних та надземних газопроводів за допомогою приладів для виявлення та ліквідації витоків природного газу і пошкоджень ізоляційного покриття на газопроводах. Цьогоріч газовики вже обстежили близько 3000 км. газових мереж для стабільного та безаварійного забезпечення блакитним паливом споживачів Волинської області», – повідомив начальник виробничо-технічного управління компанії Андрій Островецький.

Завдяки сплаті за розподіл газу функціонує й аварійно-диспетчерська служба. Вона завжди на варті безпеки, фахівці працюють 24/7. Щодня 15 бригад АДС оперативно реагують та виїжджають на виклики споживачів по Волинській області задля безпечного та безперебійного розподілу газу. З початку 2023 року бригади аварійно- диспетчерської служби АТ «Волиньгаз» виїжджали на виклики понад 4 тисячі разів.

Газорозподільча компанія дбає, аби волиняни безпечно та безперебійно могли користуватися природним газом. А взимку в їх домівках було тепло та затишно, тож готуємося до опалювального сезону заздалегідь.

АТ «Волиньгаз» дякує волинянам за вчасну оплату за послугу з розподілу газу. Адже це головний внесок в підтримку енергетичної системи регіону під час воєнного стану в країні.

Довідково:  «Волиньгаз» забезпечує розподілом газу понад 650 населених пунктів області та понад 250 тис. споживачів. Для забезпечення безперебійного газопостачання волинянам цілодобово працюють 15 бригад АДС. Щоденно працівники управління експлуатації метрології та відділу технічного обслуговування виконують всі необхідні роботи, щоб волинські споживачі безпечно користувалися природним газом та в їхніх домівках було тепло та затишно.

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024