Домашні овочі, свіжі фрукти та благодійний концерт на фоні: як проходив базарний день у Локачах

19 Серпня 2023, 14:46
Базарний день у Локачах ФОТО.ВІДЕО 750
Базарний день у Локачах

У Локачах традиційно щопʼятниці базарний день. На місцево ринку можна придбати не тільки продукти харчування, а й одяг зі взуттям, меблі декоративні та фруктові дерева і навіть тварин.

Кореспондентка Район.Локачі відвідала ринок та дізналась, який асортимент пропонують продавці та які ціни на продукти.

В активному розпалі продаж домашніх овочів, які пропонують придбати місцеві жителі. Ціни на помідори варіюються від 15 до 35 гривень за кілограм, огірки по 15 гривень, молода картопля вартує 10 гривень та зимовий часник від 7 до 10 гривень за головку. 

Також на базарі можна придбати овочі, які вирощені на Закарпатті. Привезені помідори по 24 гривні за кілограм, а перець – 63 гривні.

На Локачинському ринку для продажу пропонують саджанці винограду та полуниці. Ціни на виноград від 50 до 100 гривень. У продажі є великий вибір сортів від ранніх і до пізніх. Полуниця вартує від 5 гривень за одиницю.

Кожен покупець може вибрати на свій смак і декоративні рослини. Місцевий підприємець Міхал Хлопек пропонує на вибір хризантеми різних кольорів, лаванду та хвойні рослини. Хризантеми у горшках по 90 гривень, лаванда вартує 100 гривень, а туї Смарагд від 65 гривень за одиницю.

Базарний день проходив на передодні Яблучного Спаса. У цей день Локачинська ще відзначають Пристольний празники. Біль прилавків з фруктами вистроїлись величезні черги із покупців, кожен прагнув придбати щось для святкового кошика. Також на ринку продають сезонну ягоду – кавун. Ціна за кілограм – 23 гривні.

У Локачах щопʼятниці біля базару проходить невеликий благодійний концерт. Вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості Локачинської селищної ради разом із керівницею студії «Мотанка» Інною Ковальчука та керівницею гуртків Фотоклуб «Pixel time» та краєзнавчий гурток «Мій рідний край» Анною Герасимюк збирають кошти на допомогу ЗСУ. Цього разу збирали на зарядну станцію EcoFlow 1 самохідної арт батареї 42-ОМБр. Загалом «наспівали» понад 10 тисяч гривень для військових.

Читайте також: Рятувальники розповідають відпочивальникам правила безпеки на водоймах Локачинської громади.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024