У Затурцівській громаді стартував медіапроєкт Район.Діти

30 Серпня 2023, 13:00
Урок з медіаграмотності у селі Затурці ФОТО 2020
Урок з медіаграмотності у селі Затурці

У Затурцівській громаді відбулося перше заняття гуртка з медіаграмотності у межах проєкту  Район.Діти. У заході взяли участь діти від 9 до 13 років.

Зустріч зі школярами у бібліотеці села Затурці 29 серпня провела журналістка Район.Локачі Аліна Бохотниця

На першому занятті учасникам розповіли про базові поняття: медіа, типи медіа та що таке медіаграмотність. Поговорили про види шахрайства та як не попадатись «гачок» фейкоробів.

Проєкт Район.Діти має на меті навчити дітей аналізувати та критично ставитись до інформації, розрізняти де фейк, маніпуляція, а де правда.

Школярі розповіли про шахрайські схеми, які вони знають та про які чули.

«Діти взяли участь у цікавій грі повʼязаній із темою першого заняття. Учасники гуртка створили дві команди. Отримали завдання пояснити, що означають різні медійні терміни, про які я розповідала їм на занятті. Переможцями стали всі учасники гри, адже діти швидко запам’ятали матеріал і змогли пояснити медійну термінологію. За свою активність вони отримали солодкі подарунки», – розповідає журналіста видання Район.Локачі.

Також поговорили про вплив соціальних мереж на наше життя. Школярі поділились із медійницею які соцмережі полюбляють і на яких блогерів підписані.

Під час наступних занять учасники гуртка з медіаграмотності також зможуть:

  • опанувати базові знання з медіаграмотності; 
  • здобути основні навички журналістів, фотографів;
  • отримати практичні поради, як перевіряти повідомлення у соцмережах;
  • дізнатися, як використовувати медійність у майбутній професії;
  • Деякі слухачі зможуть пройти журналістську практику у мережі Район.in.ua.

Також діти дізнались про новий конкурс дитячих журналістських матеріалів імені Івана Корсака від CID Media Group, який стартував 23 серпня.

Наостанок Аліна Бохотниця розповіла присутнім про національну мережу гіперлокальних медіа Район.in.ua та про сайти, які входять до неї. Дітей дуже зацікавила робота журналістів, особливості цієї професії та написання матеріалів.

Створення проєкту з медіаграмотності «Район.Діти» стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю ГО «СІД Медіа Груп» та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024