Тактична медицина та поводження зі зброєю: у Локачах проходило навчання до національного спротиву

22 Вересня 2023, 09:12
Навчання із підготовки до національного спротиву РЕПОРТАЖ 647
Навчання із підготовки до національного спротиву

У Локачинській громаді відбулося навчання із підготовки населення до національного спротиву.

Захід проходив на центральному стадіоні селища Локачі 21 вересня. Навчання проводять досвідчені інструктори Навчально-тренувального центру «Тернове поле» міста Луцьк. На навчаннях побувала журналістка Район.Локачі.

«Наша місія підготувати націю, щоб вона була сильнішою. Ми повинні пояснити та показати як правильно поводитись зі зброєю, щоб не було летальних випадків, як підібрати хорошу екіпіровку та навіть, банальне, як користуватись турнікетами. Нині пройшло 1,5 роки війни, а я й у військових зустрічав безглузді дії», – говорить інструктор із позивним «СБУ».

інструктори НТЦ «Тернове поле»
інструктори НТЦ «Тернове поле»

Загалом на підготовці до національного спротиву розглядають та вивчають: орієнтування на місцевості, військову топографію, медицину, озброєння, поводження зі зброєю, поведінку під час ведення бою та бойові позиції. На першому тренінгу військові розповіли про екіпірування, тактичну медицину та озброєння.

Військові розповіли як правильно підбирати екіпірування. Вони пояснили, що це потрібно робити індивідуально під кожну людину, адже розмір бувають різні та й не усім зручно одне й теж. Також тренери наголосили на важливості добре підібраного екіпірування. За словами інструктора, зручне спорядження – основа хорошого бійця.

інструктори НТЦ «Тернове поле»
інструктори НТЦ «Тернове поле»

Військові розповіли про зброю АК-74 та пояснили його переваги на полі бою.

«По-перше, автомат Калашнікова є безвідмовною зброєю. По-друге, набій як у ворога. Насправді, на полі бою, це дуже зручно. Щоб не брати з собою великий запас набоїв, адже завжди можемо знайти їх на позиції ворога», – пояснює інструктор.

Тренери розповіли основні правила поводження зі зброєю:

  • Завжди ставтесь до зброї так, ніби вона заряджена;
  • Палець не тримаємо на спусковому гачку (у випадку із автоматичною зброєю) тримаємо на ствольній коробці. На спусковий гачок ставимо палець лише коли ми чітко ідентифікували ціль, прицілились і готові стріляти;
  •  Перед тим як здійснити постріл потрібно переконатись чи немає цивільних обʼєктів перед мішенню і за мішенню. Тільки тоді можна стрілять;
  • Ніколи не направляємо зброю на того в кого не збираємось стріляти;
  • Автомат завжди має знаходитись на витягнутій руці, навіть якщо ви знімаєте його з себе;
  • Зброя завжди має бути почищена та доглянута;

Опісля того як пройшли теоретичну частину навчання – перейшли до практики. Присутні поділились на дві групи. Перша група розглянула тактичну медицину, склад військової аптечки та спробували турнікети у використанні. Друга – ознайомилась із бойовими стійкими та зручним і правильним переходом від однієї до іншої.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024