Забруднення земель відходами: перед судом постане директор підприємства з Локачинщини

07 Жовтня 2023, 11:02
Забруднення земель відходами ФОТО 1888
Забруднення земель відходами

Завершилося досудове розслідування у кримінальному провадженні про те, що директор виробництва одного із приватних підприємств Локачинщини вчинив забруднення земель відходами та іншими матеріалами, шкідливими для життя, здоровʼя людей та довкілля.

Досудове розслідування проводили слідчі Володимирського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області за процесуального керівництва Володимирської окружної прокуратури. Про це пишуть на сторінці Володимирського районного відділу поліції.

Підприємство займається переробкою мʼяса та виробництвом мʼясних продуктів. Слідство встановило, що директор мʼясокомбінату порушив вимоги Законів України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про відходи» та Закону України «Про охорону земель». Керівник допустив забруднення земельної ділянки, лісосмуги у селі Озютичі Володимирського району, відходами від переробки тваринницької сировини чорного кольору з вираженим специфічним запахом .

Унаслідок цього в ґрунті значно перевищено вміст шкідливих речовин, що спричинило небезпеку для життя, здоров я людей та довкілля.

Прокуратура скерувала обвинувальний акт до суду. Підприємця обвинувачують у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 239 Кримінального кодексу України. Міру покарання йому визначить суд.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024