У Локачинській селищній раді обговорили Стратегії розвитку громади

14 Листопада 2023, 15:17
Локачинська селищна рада ФОТО 508
Локачинська селищна рада

У Локачинській селищній раді відбулося громадське обговорення проєктів Стратегії розвитку Локачинської селищної територіальної громади до 2027 року та Плану заходів на 2024-2027 роки з її реалізації.

Зустріч проходила 10 листопада в межах проєкту «Стратегічний аналіз і рекомендації з розширення можливостей органів місцевого самоврядування і громад за допомогою відповідних стратегічних документів», який реалізується за підтримки USAID «ГОВЕРЛА». Про це пишуть на сторінці селищної ради.

«Затвердження Стратегії розвитку громади є дуже необхідним, оскільки це важливий документ, який визначатиме пріоритетні напрямки розвитку території на наступні роки», – наголосив селищний голова Богдан Іус.

До розробки документів зі стратегічного планування залучили максимально можливе коло представників громади й саме це дало можливість створити реальний і соціально прийнятний план розвитку громади. Також на заході виступили експертки проєкту Ірина Сторонянська та Ірина Лещух.

Заступник селищного голови Тарас Хомяк презентував присутнім напрацьовані Робочою групою проєкти Стратегії розвитку Локачинської селищної територіальної громади до 2027 року та План заходів на 2024-2027 роки з її реалізації.

У заході взяв участь представник Волинського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» Анатолій Левчук. Чоловік акцентував на важливості залучення громадськості до процесу розробки Стратегії, зокрема громадських організацій.

Після внесення всіх запропонованих під час громадського обговорення пропозицій, проєкт Стратегії розвитку Локачинської селищної територіальної громади до 2027 року та План заходів на 2024-2027 роки з її реалізації будуть винесені на розгляд сесії Локачинської селищної ради.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024