У Локачах відбувся тренінг «Місцеве самоврядування, орієнтоване на громадян»

13 Грудня 2023, 14:40
У Локачах відбувся тренінг для місцевого самоврядування ФОТО 394
У Локачах відбувся тренінг для місцевого самоврядування

У Локачах відбувся тренінг «Місцеве самоврядування, орієнтоване на громадян» для представників місцевої влади. Учасники дізналися про рівні участі жителів у питаннях прийняття рішень та важливість налагодження цього процесу для розвитку громади.

Навчання проводив Андрій Токарський, який має чималий досвід роботи з органами місцевого самоврядування в Рівненській області. Про це пишуть на сайті Волинського Інституту права.

Тренер детально розповів про кожен етап драбини участі та важливість реалізації цих етапів в роботі представників влади та працівників комунальних установ.

Учасники працювали в групах та аналізували, які форми співпраці працюють у громаді на рівнях інформування, консультування та партнерства. На основі отриманих результатів напрацювали ідеї для покращення роботи, що в подальшому зможе підняти активність жителів і залучить їх до напрацювання та реалізації важливих політик.

Андрій Токарський наголосив на тому, що залучення жителів відбувається на принципах довіри, доступності, прозорості, відповідальності, координації, передбачуваності та поваги до загальних інтересів.

«Ще однією складовою, яка допоможе якіснішій взаємодії – це навчання. Потрібно вчитися самим і вчити активних жителів. Таким чином процес делегування буде простішим, бо активісти матимуть певну експертизу в цій темі», – додав тренер.

Довідково: цей тренінг реалізований ГО «Волинський Інститут Права» в рамках гранту «Вдосконалення урядування, орієнтованого на громадян, на Волині» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024