Керувала автомобілем із ознаками наркотичного спʼяніння: Локачинський суд оштрафував директорку «ФруктЕксПол»

20 Грудня 2023, 09:23
Локачинський суд 10435
Локачинський суд

Локачинський суд притягнув до відповідальності директорку приватного підприємства «ФруктЕксПол». Жінка із явними ознаками наркотичного спʼяніння відмовилась від проходження медичного огляду.

Про це видання Район.Локачі дізналося із постанови Локачинського районного суду від 14 грудня.

У селищі Локачі по вулиці Відродження 9 серпня 2023 року о 21:47 підсудна керувала автомобілем «Toyta Hilux» з ознаками наркотичного спʼяніння. Водійка відмовилась пройти медичний огляд для визначення стану спʼяніння у встановленому законом порядку.

Порушниця дала згоду на проведення обстеження на стан наркотичного спяніння, але заявила, що бажає пройти огляд у Комунальному підприємстві «Волинський медичний центр терапії залежностей». Однак інспектор наполягав, щоб огляд відбувався у Нововолинській міській лікарні.

Підсудна зазначила, що вважає ніби поліцейські не виконували інструкцій та намагались усіляким чином отримати від неї відмову у проведенні огляду. Адже можливості доставити водійку у найближчі заклади охорони здоровʼя були очевидними. Також додала до матеріалів справи висновок КП «Волинський медичний центр терапії залежностей», згідно з яким на ранок 10 серпня 2023 року за результатами лабораторних досліджень у обвинуваченої не виявили наркотичних речовин.

Суд заслухав пояснення особи, яка притягається до адміністративної відповідальності, її захисника та дослідив і оцінив наявні у справі докази. 

«Сторони захисту посилається на порушення порядку проведення огляду водійки на стан наркотичного спʼяніння, який запропонували пройти в медичному закладі у місті Нововолинськ, який не є найближчим закладом охорони здоровʼя, не спростовують факту вчинення правопорушення, не впливають на кваліфікацію дій та не звільняють її від встановленої законом відповідальності, оскільки вказаний медичний заклад (КНП «Нововолинська центральна міська лікарня») входить до переліку закладів охорони здоров`я області, яким надано право проведення огляду водіїв транспортних засобів на стан алкогольного, наркотичного чи іншого спʼяніння», – йдеться у судовому рішенні.

Також з відеозапису камери працівника поліції вбачається, що обвинувачена після зупинки транспортного засобу спочатку погоджувалася пройти огляд на стан наркотичного спʼяніння в медичному закладі Нововолинська. Проте згодом, після ряду телефонних розмов з невідомими особами, на пропозицію поліцейського проїхати до медичного закладу в Нововолинськ відмовилась та наполягала на проходженні огляду в Луцьку.

«Вже після того як працівники поліції склали протокол відносно порушниці за частиною 1 статті 130 Кодексу України про Адміністративне Порушення, була згідна їхати і в Нововолинськ, що свідчить про умисне ухилення водійки від законних вимог поліцейського з метою уникнення відповідальності», – йдеться у судовому рішенні.

Також суд не прийняв до уваги висновок КП «Волинський медичний центр терапії залежностей», згідно з яким  не виявили наркотичних речовин, адже він не спростовує факту щодо відмови від проходження огляду на вимогу працівника поліції.

Суд визнав підсудну винною у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 130 КУпАП та наклав на неї штраф в сумі 17 000 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 (один) рік. Обвинувачена зобовʼязана сплатити судовий збір в сумі 536,80 гривень.

Апеляційну скаргу можна подати до Волинського апеляційного суду через Локачинський районний суд Волинської області протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024