Нове обладнання, покращення умов приміщення та пункти незламності: як працюють рятувальники у Локачах

17 Січня 2024, 10:19
15 ДПРЧ селища Локачі ФОТО 530
15 ДПРЧ селища Локачі

У Локачах функціонує 15 Державна пожежно-рятувальна частина. Рятувальники отримали новий автомобіль. Також була оновлена база обладнання та у 2023 році покращені умови приміщення частини. 

Як працюють рятувальники у Локачах розповідає начальник караулу 15 ДПРЧ селища Локачі капітан служби цивільного захисту Андрій Ляшук журналістці Район.Локачі.

Рятувальники селища Локачі отримали новий автомобіль від закордонних партнерів. Разом із машиною на базу 15 ДПРЧ поступило нове обладнання: датчики газоаналізатори, тепловізор, дихальні апарати Dräger та компресор для їхньої заправки.

Новий автомобіль
Новий автомобіль

Дихальні прилади
Дихальні прилади

«Датчики використовуються для роботи у задимленому середовищі. Коли, наприклад, під час гасіння пожежі одному із рятувальників стало не добре, чи пошкодився який апарат і він не рухається довше ніж 15 секунд — прилад починає пищати. Видає звук дуже голосно, щоб можна було виявити де знаходиться потерпілий. Тепловізор використовуємо для підтвердження повного гасіння пожежі у деревʼяних будинках щитового вигляду», — розповідає капітан служби цивільного захисту.

У приміщені зробили реконструкцію даху: замінили стару покрівлю на нову, зробили перекриття і підняли стіни. На мансарді працівники служби порятунку зробили навчальний клас. В цьому приміщенні проводять навчання з тактичної та домедичної підготовки. Також клас виконує функцію пункту незламності.

Навчальний клас та пункт незламності
Навчальний клас та пункт незламності

Навчальний клас та пункт незламності
Навчальний клас та пункт незламності

Ще до війни в частині встановили новий твердопаливний котел для опалення приміщення. У 2023 році облаштували та привели в порядок котельне приміщення.

«Також у приміщенні частини діє укриття, яке слугує й пунктом незламності під час повітряної тривоги», — додає начальник караулу Андрій.

Покращення умов пожежно-рятувальної частини здійснювали за допомогою співфінансування головного управління ДСНС та Локачинської селищної ради.

Укриття та пункт незламності
Укриття та пункт незламності

Кабінет начальника
Кабінет начальника

15 ДПРЧ селища Локачі ввечері
15 ДПРЧ селища Локачі ввечері

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024