Педагоги Локачинського ліцею підвищували кваліфікацію в системі STEM-навчання

30 Січня 2024, 12:07
Педагоги Локачинського ліцею ФОТО 807
Педагоги Локачинського ліцею

У Локачинському ліцеї педагогічний колектив підвів підсумки реалізації ІІ етапу дослідно-експериментальної роботи на тему «Моделювання STEM-середовища закладу освіти як умова самореалізації особистості».

У лабораторії відбувся виїздний семінар-практикум на тему: «Використання STEM-технологій в навчальній діяльності вчителя». Його провела доцент кафедри теорії та методики викладання шкільних предметів ВІППО, кандидат педагогічних наук, народний вчитель України Галина Ягенська. Про це пишуть на сторінці ліцею.

Під час семінару вчителі удосконалювали свої дослідницькі уміння та збагатили методологічний інструментарій для STEM-навчання.

«Педагоги експериментально дослідили процеси осмосу в бульбі картоплі, із підручних матеріалів створили анемометр і визначили швидкість руху повітря, вправлялись малювати 3D ручкою, ознайомилися із представленими у лабораторії моделями, які виготовлені у рамках Інженерного тижня і доповнюють можливості STEM-навчання», – йдеться в дописі.

Педагоги ліцею розповіли Галині Василівні про свої напрацювання в системі STEM-навчання, яке дозволяє учням розвивати критичне мислення, творчість та формує навички вирішення проблем.  Участь у семінарі дала можливість вчителям ознайомитися з новими інструментами та ресурсами, підвищити свої знання та навички в галузі STEM, a також бути більш професійним в навчанні своїх учнів. Після завершення семінару вчителі одержали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024