На Локачинщині відбувся волейбольний турнір памʼяті Григорія Котушка

28 Лютого 2024, 09:39
Волейбольний турнір на Локачинщині Репортаж 362
Волейбольний турнір на Локачинщині

На Локачинщині відбувся волейбольний турнір памʼяті Григорія Котушка. Участь в спортивних змаганнях приймали команди сіл Затурцівської та Локачинської громади і одна команда від селища Локачі.

Захід відбувся 24 лютого у спортзалі Локачинського ліцею. Турнір відвідала журналістка Район.Локачі.

«У селах Локачинщини грали у волейбол аматорські команди. Згодом зʼявляється ідея створити турнір. Я разом з Олегом Матвійчуком запросили на посаду головного судді Григорія Котушка. Помагав пану Григорію Віктор Савчук. Перший турнір колишнього Локачинського району проводили ще у 2011 році. Григорій Павлович помирає. Восьмий турнір вже ніс назву «Памʼяті Григорія Павловича Котушка», — розповідає організатор турніру голова Затурцівської громади Юрій Ковальчук.

Змагання тривали орієнтовно 5 годин. Кожна команда відстоювала звання кращої та боролась за перемогу.

Призові місця розподілилися наступним чином:

  • 1 місце — «Турія» Затурці 2;
  • 2 місце — Конюхи;
  • 3 місце — «Луга» Козлів;
  • 4 місце — «Турія» Затурці 1;
  • 5 місце — Локачі;
  • 6 місце — Михайлівка.

Читайте також: Волейболісти Волинського національного університету серед переможців чемпіонату Європи;

«Велике дякую організаторам за запрошення. Нашій команді було приємно прийняти участь в такому памʼятному турнірі. Ми статимемось і надалі долучатись до спортивних заходів громади», – розповідає капітан команди села Михайлівка Іванка Лоборук.

З того моменту, як турнір став носити назву «Памʼяті Григорія Павловича Котушка» Юрій Ковальчук замовив кубок на якому вигравіювали в честь чого проходить турнір. Цей кубок є перехідним. Команда яка виграє сьогодні, забирає кубок. Через рік, переможці привозять його на турнір і він знову розігрується.

«У цьому році зібралось зіграти шість команд: дві команди із Затурець, команда села Конюхи, Козлів, Михайлівка та дуже приємно, що зʼявилась молода волейбольна команда селища Локачі. Ми стараємось підтримувати традиції та памʼять. Для нас, старших людей, важливо тримати звʼязок поколінь, щоб молодь памʼятала, хто колись керував спортом у колишньому Локачинському районі. Дякуючи ЗСУ ми сьогодні маємо можливість збиратись та проводити подібні заходи», — наголошує Юрій Вікторович.

Спротивний зал для проведення турніру надала директорка ліцею що у Локачах Оксана Сахарчук, а підготував до проведення змагань вчитель фізичної культури та учасник турніру Назар Демчук.

Читайте також: У Локачинській громаді відбулися спортивні змагання з баскетболу;

Переможці турніру команда «Турія» Затурці
Переможці турніру команда «Турія» Затурці

Фіналісти турніну
Фіналісти турніну

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024