Локачинщина: що відомо про загиблих від вибуху старого боєприпаса

16 Березня 2024, 17:52
Місце вибуху на Локачинщині ФОТО 865
Місце вибуху на Локачинщині

У Локачинській громаді поблизу села Колпитів 14 березня здетонував снаряд часів Другої світової війни. Внаслідок вибуху загинуло троє чоловіків 27, 35 і 38 років. У одного із них лишилось двоє дітей, ще у одного — одна дитина. 

Працівниця сільради Валентина Кренц розповіла кореспондентам Суспільного загиблі чоловіки, ймовірно, загинули, коли розбирали снаряд.

«На місці вибуху увесь день працювали слідчі. Територію огородили, окрім тіл знайшли ще орієнтовно пів сотні старих снарядів», – розповідає капітан поліції Богдан Скучинський.

Місцева жителька Ольга Вітюк розповіла, що напередодні чула гучний вибух, який пролунав у лісі. Одразу після цього місцеві поїхали до лісу, щоб перевірити, що сталося. Про нещасний випадок односельців повідомила матір одного із загиблих чоловіків.

«Ті хлопці, що загинули, один із них з матір'ю телефоном говорив. Вона йому якраз дзвонила з Польщі, говорила з сином, коли вибухнуло, подзвонила у село», — додала Ольга Вітюк.

Жителька села Колпитів Ольга Вітюк працює медсестрою
Жителька села Колпитів Ольга Вітюк працює медсестрою

Володимир один із тих, хто першим знайшов місце вибуху у лісі. Зі слів чоловіка, троє його односельців загинули орієнтовно за 2 кілометри від Колпитова. 

«Коли їх знайшли, вони вже не живі були. Прямо в ліс і там самосів, ялинки густі, там колії пориті, ще трактор ліг вчора», — говорить житель села Колпитів.

Місцевий житель Володимир
Місцевий житель Володимир.

Як розповів Суспільному спеціаліст сектору комунікації Національної поліції Волині Олег Плазовський, за фактом загибелі трьох людей розпочали кримінальне провадження за статтею «Умисне вбивство» з відміткою «нещасний випадок».

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024