На Локачинщині від вибуху загинуло троє людей: які роботи проводили правоохоронці з моменту трагедії

21 Березня 2024, 20:02
Знешкодження вибухонебезпечних предметів на Локачинщині ФОТО 355
Знешкодження вибухонебезпечних предметів на Локачинщині

На Локачинщині, поблизу села Колпитів в результаті вибуху старого боєприпаса загинуло троє чоловіків. Трагедія трапилась ввечері, 14 березня.

Начальник Сектору поліцейської діяльності селища Локачі капітан Тарас Слюсарук розповів виданню Район.Локачі як проходила робота з моменту події та які роботи проводяться нині.

«Перше повідомлення до Сектору поліцейської діяльності прийшло про трьох чоловіків які зникли безвісти. У повідомленні йшлося про те, що мешканці села Колпитів пішли з будинку та не повернулись є підозра, що вони перебувають у лісі. Також в повідомленні зазначили, що чули вибухи зі сторони лісі», – розповідає начальник сектору. 

Прибувши на місце події працівники поліції виявили трьох осіб, які загинули від вибуху старого снаряду. Поряд із загиблими знайшли ще біля 50 старих боєприпасів. З того моменту оточили місце події та нікого не допускали. Загалом охорону місця події забезпечували протягом трьох днів з моменту трагедії. В Локачинській селищній раді відбулася нарада з працівниками ДСНС, силовими структурами та громадськими організаціями. На зустрічі обговорили охорону території вибуху та подальші дії.

«Опісля трагедії працівники поліції та ДСНС проводили обстеження території під час якого виявили ще близько 200 снарядів. Загалом на місці події та в її околицях знайшли 246 боєприпасів. Знищення вибухонебезпечних предметів проводили 16 та 17 березня», – додає капітан Тарас Слюсарук.

На даний момент на місці вибуху не проводять ніяких робіт та не ведуть охорону місця події. Територію ретельно обстежили та зазначили безпечною. Досудове розслідування досі триває.

«При виявленні вибухонебезпечних предметів негайно звертайтесь до працівників поліції. Не намагайтесь самостійно знешкодити снаряд чи перенести його в інше місце. Як тільки виявили підозрілий предмет, лишайтеся на місці і терміново телефонуйте до поліції або ДСНС. Нікуди не відходьте і навіть не повертайтеся назад, адже ви могли вже проходити повз якісь снаряди чи небезпечні предмети. Тому телефонуєте до правоохоронців та чекаєте на місці до прибуття працівників поліції і вибухотехнічної служби міністерства внутрішніх справ України»,  закликає начальник сектору поліції у Локачах.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024