У Кисилині молитимуться за невинних жертв українсько-польського протистояння

06 Липня 2018, 15:00
У Кисилині молитимуться за невинних жертв українсько-польського протистояння 2252
У Кисилині молитимуться за невинних жертв українсько-польського протистояння

У Кисилині відбудуться поминальні богослужіння в пам’ять про загиблих влітку 1943 року жителів села Кисилин.

Захід відбудеться 7 липня, – інформує сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики райдержадміністрації.

Напередодні, 4 липня, голова райдержадміністрації Віктор Дудечко відвідав Кисилинську сільську раду та спільно з сільським головою Галиною Віннік оглянув дорогу Кисилин – Холопичі, яку вдалось частково відремонтувати за кошти, які спрямовуються на соціально-економічний розвиток сільської ради  підприємством «СБЄ Україна» з оренди землі.

Технікою підприємства вивезено 500 тонн щебеню. Завершити роботи планується за кошти обласного бюджету. Галина Віннік розповіла, що сільською радою спільно з жителями села та школярами місцевої школи провели облаштування території біля монастиря кармелітів, Меморіалу жертвам Голокосту, території Кисилина.

Польське кладовище та поховання поляків біля монастиря впорядковували волонтери з Республіки Польща. Голова кисилинської громади у розмові з Віктором Дудечком вкотре порушила питання капітального ремонту дороги до Кисилина, так як історичні місця, місця пам’яті польського та єврейського народів привертають підвищену увагу міжнародної спільноти до невеличкого села на північному сході Локачинського району.

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024